— Det er svære ting, sier Arnfinn Djukastein, mens han holder på å laste en hel fiskebod over på en trailer.

Neste uke er han en av tre fiskehandlere fra Fisketorget som reiser til Hamburg for å vise seg frem i forbindelse med en gedigen messe, kalt NorgesFest, der norsk reiseliv, kultur og mat skal presenteres for tyskerne i form av stands og utstillinger. Og en av hovedattraksjonene blir et bugnende ekte bergensk fisketorg midt på Rådhusplassen i Hamburg.

Autentisk

— Det er viktig å få det mest mulig autentisk, sier Arnfinn.

Derfor skal de ikke bare ha en ekte bod, men også ta med seg bergenske fiskekaker, krabber og reker.

— Kommer du til å gjøre noe annerledes der nede?

— Å, nei. È du torghandler, så è du det. Det blikkje nokke bedre, spøker han, rett før Trond Breistein kommer kjørende med enda flere bord som skal fraktes nedover på traileren.

Breistein stiller på NorgesFest med elg og reinsdyrkjøtt.

— Sånt som blir sett på som litt norsk og eksotisk. Salami har de nok av der nede, sier han.

Kronprinsparet kommer

Foruten fisketorg skal det også skapes bergensk stemning i Hamburg ved hjelp av den gode duften av nybakte boller fra baker Brun og store bilder av Bryggen. Tidligere lignende arrangement har avhengig av været trukket mellom 300 000 og 500 000 besøkende. At NorgesFest i år åpnes av det norske kronprinsparet gjør nok ikke interessen i år mindre. Breistein og Djukastein gleder seg stort.

— Det skal bli veldig spennende å se hvordan vi blir tatt i mot av det tyske publikum, sier de.

TIL TYSKLAND: Arnfinn Djukastein (på bilen) og Bent Pedersen heiser en hel fiskebod over i en trailer. Den skal være med på messen NorgesFest, som åpnes av kronprinsparet i Hamburg på onsdag.
Foto: Arne Nilsen