Den nye sjefen for Fisketorget — som nå blir det offisielle navnet til torget - ble presentert på en pressekonferanse i dag. Han har arbeidet som rådgiver i to år, men tar nå på seg sjefshatten.

- Mannskap på en skute

— Da jeg kom for to år siden, hadde torghandlerne problemer med å snakke sammen. Det var litt mange meninger om forskjellige ting, sier han.

Nå er kommunikasjonen i orden, mener han.

På pressekonferansen proklamerte han at «torghandlerne er mannskapet på en skute» som nå skal styres av ham selv. På bakerste benk satt torghandlere uten å protestere.

- Sjef?

Driftsselskapet for Fisketorget (NEAS) har laget avtale med fem fiskehandlere som skal flytte inn i første etasje på nybygget. Blant dem er brødrene Fjellskål som ser frem til å flytte innendørs.

— Det skal bli fint å slippe å børste snøen vekk fra fisken, sier Øystein Fjellskål.

- Og i dag har dere fått ny sjef?

— Sjef? Han kommer vel istedet for et oppsyn, men skal jobbe på samme måten. Håper jeg.

Tøffe krav

NEAS er i ferd med å gi plass på Fisketorget til andre søkere.

— Det kan bli tøft for enkelte å tilfredsstille kravene til «nye Fisketorget». Det blir strengere krav til renhold, vedlikehold og drift, sier Knut Hjertholm i Neas.

Det offisielle navnet til Fisketorget har lenge vært Torget. Dette blir det slutt på nå. NEAS har gjennomført en spørreundersøkelse blant 600 bergensere. Det viser seg at 58 prosent foretrekker navnet «Fisketorget» fremfor «Torget».

«Torghandlerne var enda klarere på at Fisketorget var rett navn, dermed var valget enkelt,» heter det i en pressemelding fra NEAS.

Blir det orden på Fisketorget? Si din mening.

NY STIL: Her er den nye logoen til Fisketorget.