Søket ble avsluttet for natten klokken 2130 fredag kveld, uten at mannen var funnet.

Hobbyfiskeren dro ut i en 17 fots trebåt. Han skulle trekke garn i havet sørvest av Selbjørn. Da 47-åringen ikke la til kai ved vanlig tid, gikk alarmen.

— Vi har funnet båten. Den lå med kjølen i været. Like ved fant vi årene, og annet vrakgods. Vi har sjekket det som er av holmer i nærheten, uten å se spor av mannen, forteller Austevoll-lensmann Per Nordstrand, som nå deltar i letingen.

Uvær

Pålandsvind og høye bølger kompliserer redningsoperasjonen.

— Havet står midt imot oss. Tung og barsk sjø velter inn mot land. Værforholdene er svært vanskelige, sier lensmannen.

Fiskeren gikk ut på sjøen klokken 07.30 i går morges. Ved 11.00-tiden ble moren bekymret. I uværet var sønnen mye senere tilbake enn han brukte å være.

Moren sendte en nabo ut på sjøen for å lete, uten resultat. Da ble politiet og Hovedredningssentralen på Sola koblet inn. En redningsskøyte, flere marinebåter og et Sea King-helikopter var raskt på pletten. Også lokale sjøfolk var raskt ute i båtene sine.

Tøft terreng

— Mannen er svært sjøvant. Han er født og oppvokst her ute, og vet hvilke farer som lurer. Han er også fysisk veldig sterk, så alle slike forutsetninger er på plass, sier lensmann Nordstrand.

Det var i ettermiddag ikke aktuelt å gå manngard etter mannen langs den værutsatte Selbjørn-kysten.

— Nei. Det er for farlig. Det er et svært tøft terreng, dette. Strandkanten er taggete og sleip. Men både helikopteret og båtene vil søke så lenge lysforholdene tillater det.

GRAFIKK: YNGVE STEENSÆTH