ELISABETH NAA

Hvor vokste du opp? — Vokste opp i Fredrikstad og Asker. Bodde i Fredrikstad frem til jeg var ti.

Når flyttet du til Bergen - og hvorfor? - Flyttet hit i januar 1986 da jeg startet i Brann.

Hvordan trives du i Bergen? - Her har jeg det som plommen i egget. Familien og jeg stortrives på Bønes.

Hva er spesielt ved Bergen? - Bergen er en storby i miniatyr. En flott by med sjel, historie og herlige mennesker.

Hvor går søndagsturen? - Er veldig glad i turer på Ulriken og Fløyen. Tar også turer til Løvstakken fra Bønes. Fiske fra kai på Sotra er også fin helgeavkobling. Får mye fisk, men en vel stor andel er pale.

Favoritt utested? - Dickens og Dyvekes Vinkjeller er koselige steder. Er ikke så fryktelig mye ute på byen.

Hvor handler du klær? - Vincci er stedet for meg. Litt stive priser gjør at besøkene blir sjeldne.

De beste skillingsbollene? - Skillingsboller er godt, men det er ikke så veldig ofte jeg spiser det. De beste har jeg spist hos Godt Brød.

Ditt beste skoleminne? - Mange gode minner fra den tiden. Et spesielt godt minne er da jeg hadde hovedrollen som Øyvind i «En glad gutt» på barneskolen. Husker også godt da jeg endelig fikk «ja» fra ei jente på skolen. Fikk en kamerat til å spørre, hun sa ja tredje gangen.

Din bergenske favorittrett? - Fiskekakene til Søstrene Hagelin. De har jeg hatt et varmt forhold til siden før jeg flyttet til Bergen. Konen min studerte her tidlig på åttitallet. Falt for fiskekakene og byen da.

Hvor er du medlem? - Er ikke medlem noe sted.

Hva samler du på? - Samler på tegneserien Tex Willer. Driver konen min til vanvidd. Hun synes det tar for mye plass. Samler sammen med sønnen min. Vi har ambisjoner om å få en komplett samling.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - «Iheiane» er et veldig morsomt uttrykk. Bergenserne sier også mye «enkelt og greit», tror det er favoritten.

Hva er du mest stolt over? - Smauene på Nordnes og i sentrum. Helt fantastisk med turer i bygatene. Ake fra Fløyen når det er mulig er også veldig flott.

Hva ville du vist en turist? - Hadde tatt dem med på kamp på Stadion. Vist dem Vågen, gitt dem en liten byvandring. Et besøk hos Søstrene Hagelin hører med. Har gitt mange besøkende en god opplevelse der.

Hva er du minst stolt over? - Det er pinlig mye søppel i denne byen. Der har vi mye å lære fra andre storbyer.

Hva mangler i Bergen? - Føler ikke at noe mangler. Byen har et godt tilbud. Det eneste jeg ønsker er at Sentralbadet var litt mer moderne. Vannkanten er flott, men det blir fort dyrt der for en familie på seks.

Hva savner du når du er på reise? - Savner kompaktheten denne byen har. Mentaliteten til bergenserne er også noe jeg savner. Er alltid lykkelig når jeg kommer hjem.

Det mest romantiske stedet? - Mon Plaisir i Fjellveien er et nydelig sted. Det er mange romantiske steder i denne byen. Ikke minst i smauene.

Ditt første kyss? - En våt og forvirrende affære. Fikk mitt første kyss i Asker da jeg var tolv. Det hendte i en mørklagt kjellerstue. Det var veldig spennende, men ga ikke mersmak der og da.

Favoritt-bergenser? - Arne Wilhelmsen. Tidligere materialforvalter i Brann. En arbeidsom, saftig og varm kar.

Hva synes du om buekorps? - Det er litt underlig at det bare er trommer. Det er en fantastisk, rar og artig tradisjon. Som gammel trommeslager trives jeg godt når de dundrer forbi.

Når var du på Stadion sist? - Sekstende mai i fjor. Jeg er veldig glad i Stadion. Det er alltid en veldig spesiell opplevelse å være der. Får den samme gode følelsen som da jeg spilte på Brann.

Det flotteste byfjellet? - Ulriken, utsikten er helt fantastisk. Fint med turer innover fjellet. Har veldig lyst til å gå fra Ulriken til Fløyen, skal se om jeg gjør det i løpet av året.

En god dag i Bergen? - Komme meg tidlig ned til byen. Rusle rundt mens byen våkner. Kjøpe meg et laksesmørbrød og en pose reker på fisketorget. Smørbrødet vil jeg nyte på Fløyen. Rekene skal jeg smugspise på uterestaurant mens jeg drikker kald pils. En tur innom Den Stundesløse før jeg avslutter på nachspiel hos min gode venn Sven Erik Vaksdal.

Ordfører for en dag? - En renere by. Mer synlig politi i gatene. Og gratis innendørsbading i helgene.

Bergen om 50 år? - Tror og håper byen er veldig lik seg. Bybanen diskuteres nok fremdeles. Veisystemet rundt byen er helt utbygd. Og vi har ingen privatbilisme i sentrum.

BAK DISKEN: Frithjof Wilborn bak disken hos Søstrene Hagelin, der Hildegunn Berg byr på fiskekaker, TV 2-medarbeiderens bergenske favorittmat.<p/> FOTO: MARITA AAREKOL