Fiskegrateng, breiflabbgryte, ovnsbakt flyndrefilet, bacalao, laksepasta, blåskjell med dip og krabbetortilla er noe av det som skal få tennene våre til å løpe i vann. «Fisketorget anbefaler» ble gitt ut sist uke på Panorama Publishing AS, med Erling Gjelsvik som forfatter og Oddbjørn Monsen som fotograf.

— Det er mange utrolige typer som har jobbet på Torget, men vi valgte å konsentrere oss om dem man finner der i dag, sier Gjelsvik. Tanken bak boken er at den skal være en lettfattelig innføring i fiskens verden.

Dersom forfatteren selv får velge på øverste hylle, er lutefisk favoritten. Ellers anbefaler Gjelsvik gratinerte kampskjell eller gratinert krabbe.

— Noe man burde gjøre mer på våre kanter ý og dette står ikke i boken - er å grave makrell. Det har vi så mye av, og med salt, sukker, dill og eventuelt konjakk blir det like godt som gravet laks eller ørret. Sier Gjelsvik. Bon apetit.

NY BOK: I boken «Fisketorget anbefaler», som ble gitt ut sist uke, finner vi fiskehandlernes egne favorittoppskrifter. Blåskjell med dip, for eksempel.