— Jeg så det var gale fatt. Båten stod langt opp i fjæren, og det var ikke tegn til liv, sier askøyværingen Gunnar Abrahamsen. Det var han som varslet politiet i 7-tiden i dag tidlig om at båten stod på grunn.

— Jeg stod opp tidlig og kikket ut vinduet. Da så jeg rett bort på båten. Jeg kunne ikke fatte og begripe hvordan den hadde havnet her, men tenkte at noen kanskje trengte hjelp, forteller Abrahamsen.

Fant sovende skipper

Og politiet tok meldingen svært alvorlig.

— Det var ikke mulig å få kontakt med noen om bord, og vi satte derfor i gang en aksjon for å lete etter eventuelle mennesker i vannet, forteller operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Båten stod et godt stykke oppe på fjæresteinene i Marikoven, med tydelige skader i baugen.

Etter en stund fant politiet en person om bord i båten. Det viste seg å være mannen som er oppført som skipper og eier.

— Mannen lå og sov ved roret. I utgangspunktet virket han edru, men han ble likevel tatt med til lensmannskontoret. Der blåste han rødt på promillekontrollen. Han sier Lyssand.

Gikk på grunn kl. 01

Den søvnige skipperen er dermed mistenkt for promillekjøring med båt. Politiet har tatt blodprøve, og venter svar om en ukes tid.

Gunnar Abrahamsen sier er at båten trolig har gått på grunn allerede ved 01-tiden i natt.

— Jeg har blitt fortalt at den ble observert på den tiden, men at de som så båten da ikke oppfattet at noe skulle være galt, sier han.