KRISTIN JANSEN

— Jeg lo høyt da ungene kom ut. Det var så morsomt å se dem poppe frem én etter én, sier han.

Klokken 10.30 i går kom Bergens andre firlingkull til verden ved keisersnitt på Haukeland sykehus. I løpet av noen få minutter var de små byltene på cirka halvannen kilo ute av mammas mage. Pappa Willy Marøy var med hele tiden og trosset legenes advarsler om ikke å kikke når babyene ble tatt ut.

— De trodde det ville være for tøft for meg å se, men det gikk bra. Jeg er ekte stril og vant med å slakte hjemme så jeg tåler å se innvoller og sånn, sier han.

— Men det var jo ikke helt det samme heller da, legger han smilende til.

Fikk hakeslipp

De to guttene og to jentene er friske og velskapte. Jentene veide begge 1530 gram mens guttene hadde en fødselsvekt på henholdsvis 1350 og 1400 gram.

Også mor Ingunn Fjeldsbø har det etter forholdene bra. Nå skal hun hvile mens firlingene ligger i kuvøse. Først om halvannen måned kan de komme hjem til Loddefjord.

— Legene er imponerte over hvor bra både mor og barn har klart seg, og det er i grunnen jeg også, sier Willy Marøy. Før hun ble gravid fikk samboeren hans en hormonbehandling som ikke bare øker sjansen for å bli gravid, men også kan føre til flerfødsler.

Å få fire babyer samtidig er sjeldent. I Bergen finnes det bare ett kull fra før, og naturlig nok ble Marøy svært overrasket da samboeren ringte og fortalte hun ventet firlinger.

— Jeg var utenbys da hun fikk beskjeden. Jeg fikk helt hakeslipp, og ba henne ringe opp igjen dagen etter. Det var så usannsynlig at jeg et øyeblikk trodde hun hadde drukket, sier han.

Lite søvn

Firebarnspappaen er lykkelig og veldig sliten når han tar imot BT i leiligheten som etter hvert skal bli hjemmet til de knøttsmå nurkene som nettopp er født. Inne på barnerommet står to romslige barnesenger klare til bruk. Oppi dem ligger stabler av sengetøy og småbarnsklær, og på kommoden sitter en diger bamse. Willy Marøy mener han er godt forberedt på tilværelsen med fire små, selv om det kan bli tøft.

— Dette skal vi takle. Verken jeg eller Ingunn er sånne som gir opp i første motbakke, sier han og glipper litt med øynene.

Det har blitt lite søvn de siste to døgnene. Alle krefter og all konsentrasjon er brukt til å forberede fødselen.

— Kroppen fungerer ikke helt som den skal i dag. Jeg har skallebank som om jeg har vært på fest. Men det er helt topp å få barn, sier han og ler.

FAR TIL FIRE: Willy Marøy er klar til å ta imot fire små babyer hjemme i Loddefjord.<br/>Foto: JAN LILLEBØ