Nå er bydelspolitiker Morten Kinn (H) rasende på byråd Nils Arild Johnsen (Sp) over at det ikke for lengst er ordnet opp i trafikken på Tollbodallmenningen, der ulykken skjedde.

— Det har lenge vært opplagt at dette før eller siden måtte gå galt. Heldigvis gikk det ikke verre enn det gjorde, sier Kinn.

Tollbodallmenningen er Nordnæs Bataillons faste eksersisplass. Samtidig går veien fra C. Sundts gate og opp i Strandgaten over den samme allmenningen.

— Et samlet bydelsstyret har påpekt dette, og krevd at Strandgaten må bli toveiskjørt, slik at dette problemet kan unngås. Men ingenting har skjedd, sier en opprørt Kinn, som var vitne til ulykken lørdag.

Fikk skrubbskader

Fireåringen var tilskuer til det årlige jubileumsarrangementet da han løp inn i en bil som kom kjørende over allmenningen.

— Heldigvis klarte bilisten å stoppe før gutten ble overkjørt, sier Kinn.

— Gutten pådrog seg skrubbskader og muligens en hjernerystelse. Han ble hentet av ambulanse, sier vaktsjef Osvald Nordvik i Hordaland politidistrikt.

Fratatt førerkortet

Ifølge Nordvik skjedde påkjørselen inne på en del av allmenningen som skulle være avsperret for biltrafikk på grunn av arrangementet, og føreren ble derfor fratatt førerkortet inntil videre.

— Det går ikke an å ha både biltrafikk og slike arrangement på samme allmenning. Jeg vil ta dette opp i neste bydelsstyremøte. Men jeg har ingen som helst tillit til at Nils Arild Johnsen evner å gjøre noe med dette, sier Kinn.