Den mest alvorlige ulykken fant sted på E 16 i Arna, like ved utgangen av Gaupåstunnelen, ved 22.30-tiden. Politiet fikk melding om at to personbiler som hadde frontkollidert i 70-sonen.

— En mann satt fastklemt i det ene vraket. Vi fikk melding om at foten hans satt i klem, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen.

I den personbilen satt en mann på 57 år. I den andre var det en mannlig fører på 29 år, i tillegg til en kvinnelig passasjer på 30 år.

— Alle tre var våkne etter ulykken, men samtlige ble fraktet til sykehuset for sjekk. Når ulykken skjer i en høyhastighetssone er det alltid viktig å få tatt en skikkelig sjekk for å utelukke indre skader, sier Andersen.

Ifølge BTs journalist på stedet, var det speilblank is på ulykkesstedet. Airbagene i begge bilene, en BMW og en Volkswagen Passat, hadde også blitt utløst i det kraftige sammenstøtet.

— Det var svært glatt i området da ulykken skjedde, bekrefter operasjonsleder Andersen.

Havnet på taket

Det glatte føret får også skylden for ulykken på Hjertåsflaten på Meland klokken 22.40. To personbiler var involvert i ulykken. Den ene kjørte i autovernet, den andre havnet på taket.

— Vi har fått melding om at to personer er lettere skadd i uhellet, sier Andersen.

Ved 22.20-tiden smalt det på Askøy, like ved Steinrusten. To personbiler smalt front i front, og totalt fire personer var involvert i ulykken.

— Samtlige involverte så ut til å være lettere skadd, men ble fraktet i ambulanse til lege for sjekk, opplyser operasjonslederen.

En liten halvtime tidligere, klokken 21.48, fikk politiet melding om utforkjøring ved Lunde i Os, omtrent en kilometer fra fergeleiet på Halhjem.

— I forbindelse med en forbikjøring, kjørte en bil av veien. Føreren av bilen ble lettere skadd, sier Andersen.

Den mannlige sjåføren ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus for sjekk. Det er ikke mistanke om promille i forbindelse med ulykken, men trolig har det glatte føret også vært en medvirkende faktor i denne ulykken.

— Den videre etterforskningen vil eventuelt viser om han har kjørt for fort, sier Andersen.

<b>LETTERE SKADD:</b> Fire personer ble lettere skadd etter at to personbiler frontkolliderte ved Steinrusten på Askøy ved 22.20-tiden.
RUNE NIELSEN
<b>FRONTKOLLISJON:</b> To personbiler frontkolliderte ved utgangen av Gaupåstunnelen like før klokken 22.30 torsdag kveld.
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN