Siktede møtte ikke selv i retten da han ble fremstilt for varetektsfengsling, men hans forsvarer samtykket til fengslingen.

50-åringen, som er siktet for forsettlig drap, fikk brev— og besøkskontroll under oppholdet i varetekt. Årsaken til fengslingen er fare for bevisforspillelse.

Forklaringen stemmer ikke

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører. Etter det BT kjenner til, skal det være flere punkter i den siktedes forklaring som ikke stemmer med politiets funn.

— Han har forklart seg detaljert og samarbeidet veldig greit, sier politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen.

Den siktede nekter straffskyld for drap, og skal i politiavhør ha forklart at den prostituerte kvinnen truet ham med kniv.

Verken mannens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen, eller politiet vil gå nærmere inn på hva mannen har forklart.

— Den siktede har avgitt en ganske detaljert forklaring, og har samarbeidet veldig greit, sier avdelinggsjef Tove Lian Mathiesen ved volds- og sedelighetsseksjonen ved Hordaland politidistrikt.

Avhører vitner

— Hvor god oversikt har politiet over det som skjedde i leiligheten?

— Vi har bare siktedes forklaring. Om det er det riktige hendelsesforløpet, gjenstår å se.

Politiet er godt i gang med avhør av vitner. Det er ikke vitner til selve drapshandlingen, men personer i både siktedes og den drepte kvinnens omgangskrets er kalt inn til avhør. Lian Mathiesen bekrefter at kameratene som var med 50-åringen på byen kvelden før drapet, er blant dem som er eller vil bli avhørt som vitner.

DRAP: I dette huset på Krohnegården ble den 27 år gamle kvinnen funnet drept.
MARIT HOMMEDAL