GUNNAR O. NORBY og KEN ROSSLAND

— Vi fikk melding om ulykken klokken 11.32, opplyser operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ifølge vitner stoppet en Gaia-buss på vei mot sentrum på rødt lys utenfor Smart-stasjonen på Sandvikstorget. Bak kom en rød Toyota HiAce. Bak denne varebilen kom en lastebil som ikke klarte å stoppe. Lastebilen kjørte inn i varebilen, som igjen braste inn i bussen.

Helge Solheim så ulykken fra kiosken like over gaten.

— Jeg hørte et smell og så ut på gaten. Da var det halvannen meter mellom varebilen og bussen. Så ble HiAcen skjøvet inn i bakpartiet på bussen, forteller Solheim til bt.no.

Føreren og passasjeren i varebilen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus i ambulanse. Begge betegnes som lettere skadd. To av busspassasjerene ble kjørt til legevakten for kontroll.

Knut Straume var passasjer i Gaia-bussen.

— Jeg satt ganske langt bak i bussen, og hørte første et lite smell. Så kom et større, som vi også kjente godt inne i bussen, forteller han.

— Passasjerene tok det egentlig rolig til å begynne med. Men så kom noen inn i bussdørene og ropte at alle måtte ut, fordi det lekket bensin. Så dramatisk var det ikke, men det var flere som begynte å gråte, sier Straume.

Lastebilsjåførens førerkort ble inndratt av politiet etter ulykken.

PÅKJØRT: Bak denne varebilen kom en lastebil som ikke klarte å stoppe.
KNUT STRAND
RØDT LYS: Ifølge vitner stoppet en Gaia-buss på vei mot sentrum på rødt lys utenfor Smart-stasjonen på Sandvikstorget
GUNNAR NORBY