— De har ikke innrømmet noe som helst, men vi anser dem likevel ikke som sjekket ut av saken, sier politioverbetjent Svein Føllesdal ved Laksevåg politistasjon.

De fire har status som siktet. Alle tilhører en liten gruppering fotballsupportere som har skapt bråk i forbindelse med Brann-kamper.

- Ikke et gjennombrudd

Like før pinse skrev journalisten en lengre artikkel om politiets kamp mot casuals. Reaksjonene lot ikke vente på seg. Først tikket en voldstrussel inn per e-post, så dukket flere maskerte menn opp utenfor journalistens bolig. Da ingen slapp dem inn, sprayet mennene en klar advarsel på husveggen: «Vi vet kor du bor».

Politiet betegner saken som alvorlig fordi trusselen var rettet mot en journalist og hans familie. Etterforskningen har så langt vært konsentrert rundt et begrenset antall fotballpøbler fra Bergen. I går formiddag ble to av dem, begge bergensere i begynnelsen av 20-årene, pågrepet og tauet inn til avhør.

— De sier de kjenner til skadeverket på journalistens hus, men nekter for å ha deltatt, sier Føllesdal.

Begge mennene ble løslatt etter å ha forklart seg om saken. Det samme ble de to kameratene deres som var inne til avhør i forrige uke.

— Vi anser ikke de fire pågripelsene som gjennombrudd i etterforskningen, men et skritt på veien. Vi har rimelig god oversikt over det aktuelle miljøet, sier politioverbetjenten.

Sjekker datamaskiner

Politiet har beslaglagt flere av de siktedes mobiltelefoner og datamaskiner. Dette kan avklare om noen av dem var i nærheten av journalistens hus i pinsen.

— Vi har hentet ut trafikkdata fra basestasjoner i området og vil nå sjekke disse opp mot mobiltelefonene disse personene disponerer, sier Føllesdal.

I dagene etter artikkelen sto på trykk, fikk journalisten to anonyme e-poster. Den ene var en utskjelling. Den andre inneholdt trusler om at begge beina hans skulle knekkes om han skrev mer om casuals.

Politiet tror den eller de som sendte denne e-posten var blant de maskerte mennene som spraymalte journalistens bolig.

— Vi sjekker nå om det finnes spor på de beslaglagte datamaskinene, sier Føllesdal.