De siktede ble pågrepet da de var på vei til å oppsøke en ny bolig på Landås i går formiddag.

— De fire oppførte seg mistenkelig da en politipatrulje kjørte rundt i området. Ved nærmere kontroll viste det seg at de fire stemte godt overens med signalementene vi hadde på tyvene som oppsøkte kvinnen, sier politiførstebetjent Siri Doksæter ved tyveri- og brannseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon til BT.

De fire som er pågrepet er i alderen 27 til 35 år gamle. Etterforskerne jobbet i går for fullt for å kartlegge bakgrunnen deres.

— Vi vet at flere av dem er tatt for stjeling fra eldre på Østlandet. Fremgangsmåten har vært den samme der som på Landås, sier Doksæter.

Politiet ønsker å komme i kontakt med andre personer i Bergens-området som er blitt oppsøkt av utlendinger de siste dagene.

Fremgangsmåten virker å være den samme. Tyvene ber om å få komme inn fordi de trenger å låne telefonen, eller annen hjelp. Mens en av dem oppholder husverten, er det andre som jakter boligen rundt etter verdisaker.

— Har noen hatt besøk, eller sett personer som har oppført seg mistenkelig, ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier Doksæter.

De fire satt i går kveld i avhør.

— Etter avhørene vil det bli tatt stilling til om de skal fremstilles for varetektsfengsling, sier politifullmektig Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt til BT.