Tilstanden ble sent lørdag kveld karakterisert som alvorlig, men stabil, for 54-åringen. Ifølge Haukeland sykehus pådro han seg alvorlige kvestelser.

Tre personer fra den andre bilen ble også brakt til Haukeland. Sjåføren, en mann i slutten av 20-årene, skal ha pådratt seg brudd i foten.

Sjåfør i sjokk

Ulykken skjedde ved 21-tiden på østsiden av Harafjelltunnelen langs riksveien mot Sotra utenfor Bergen. 54-åringen, som kjørte en Toyota personbil, var ved bevissthet da ambulansen kom til åstedet.

— Han var sjokkskadet og litt desorientert. Men han reagerte på snakking, opplyser lensmannsbetjent Martin Tesaker i Laksevåg.

Sjåføren av den møtende Golfen var lettere skadet. Han måtte fraktes vekk på båre, men slipper trolig unna med et benbrudd.

Men Haukeland sykehus kunne ved 22.45-tiden i går ikke bekrefte opplysninger om tilstanden til de tre som satt i Golfen.

Få vitner

Ulykken skjedde i en 70 km/t-sone. Politiet på åstedet hadde ingen holdepunkter for å si at ulykken skyldtes høy fart.

— Den ene bilen har kommet over i feil kjørebane. Utover dette er årsaken uviss. Det er få vitner til ulykken, opplyser lensmannsbetjent Tesaker.

Det ble umiddelbart full stans i trafikken ved åstedet på Riksvei 555. Ved 21.45-tiden var veien igjen åpnet for ferdsel.