— Det er vanlig at pingviner legger to egg med noen dagers mellomrom. Så da det ene bøylepingvinparet vårt nedkom med ett egg sist torsdag, visste vi at det neste ikke var langt unna. Og ganske riktig - søndag kveld kom egg nummer to. Nå deler de vordende foreldre på rugingen. Også et annet av pingvinparene våre ser ut til å gjøre seg klar til egglegging. Her kan vi altså ende med fire pingvinkyllinger før sommeren, sier en gledestrålende Ekeli.

Det er vanskelig å se forskjell på hann- og hunnpingviner - ett av trekkene som viser at pingviner er svært monogame og at de deler på foreldreansvaret. Har et pingvinpar først funnet hverandre, ja, så holder de sammen livet ut.

— Nå har vi seks japanske bøylepingviner, og fire av dem har allerede funnet «kjærligheten». Så om alt klaffer, kan vi 37 dager etter egglegging ønske fire nye pingvinkyllinger til verden, sier Ekeli.

Han forklarer at pingvinene har fått masse fersk fisk de siste månedene, og at de er i svært god form. Likevel er han klar over at mye fremdeles kan gå galt.

— Vi har lagt nett over pingvindammen slik at fuglene ikke skal hakke hull i eggene. Og pingvinene har det så bra som de kan ha det. Nå kan vi bare krysse fingrene og vente i spenning. Men selv om resultatet bare skulle bli en eneste levende pingvinkylling, blir jeg kjempefornøyd, smiler Akvariet-direktøren.

MONOGAME: Bøylepingvinparet «Rød» og «Grønn» deler på arbeidet med å ruge og passe på de to eggene sine. Forhåpentlig resulterer det i to smårollinger om vel en måned.
RUNE JENSSEN