Sju personer skal ha blitt lettere skadet i tumultene som oppstod i forbindelse med festen. — En av de skadde ble kjørt til Legevakten i Bergen for behandling, mens de øvrige fikk behandling på stedet i natt, opplyser Britt Meling, jourhavende jurist ved Hordaland politidistrikt.

Innflyttingsfest

Ti-tolv ungdommer var samlet til innflyttingfest i en fritidsbolig like ved Davanger kai i går kveld. De fleste av ungdommene var fra Loddefjord-området, men et par av dem var hjemmehørende på Askøy. Ut på kvelden skal det ha kommet flere lokale ungdommer til fritidsboligen, men uten at de fikk slippe inn. De forlot stedet, men bare for å hente forsterkninger og slagvåpen.

Øks og hammere

Ved 23.30-tiden kom de tilbake, bevæpnet med øks, hammere og trestokker. Ungdomsgjengen stormet fritidsboligen, og gikk løs på inventar og festdeltakere. Tv-apparater og møbler ble knust med øks, og det skal ha oppstått full panikk i den trange boligen da de som var der fra før prøvde å flykte.

I alt skal 40 til 50 ungdommer ha vært involvert. Politiet på Askøy måtte få forsterkninger fra både Laksevåg, Fjell og Sund og Bergen for å løse opp tumultene. I alt seks politipatruljer deltok i aksjonen. I tillegg rykket tre ambulanser og Luftambulansen ut.

— De fire pågrepne vil bli avhørt i løpet av dagen. Etter avhørene vil det bli tatt stilling til om de skal begjæres varetektsfengslet på mandag, sier Britt Meling ved Hordaland politidistrikt.