De omkomne er to jenter og to gutter, alle med tilhørighet i Måndalen i Rauma kommune. Kollisjonen skjedde rundt klokken 14.30 på E136 mellom Daugstad og Tresfjord.

– En person er fløyet til Ålesund sjukehus, sier operasjonsleder John Kåre Flo i Sunnmøre politidistrikt. Ved sykehuset får NTB opplyst at gutten har moderate skader i ansiktet, og at tilstanden hans er stabil.

Føreren av traileren er fysisk uskadd.

Feil kjørebane

Ulykken skjedde på en øde strekning, og det er snø og glatt veibane der ulykken fant sted. Veien var ikke strødd da kollisjonen skjedde.

– Ut fra hjulsporene ser det ut som personbilen, en Golf, har kommet over i feil kjørebane, sier skadestedsleder Norleif Jønland til NTB.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvilken fart kjøretøyene holdt, men det var flere vitner til ulykken. Vitnene skal avhøres.

Traileren ble stående på skrå på ut mot siden av veien etter ulykken, og det kan se ut som om føreren har prøvd å unngå kollisjonen. Han tas nå hånd om av sin arbeidsgiver.

Krisesenter

Det vil i løpet av søndag kveld opprettes et krisesenter for de pårørende, ledet av kommunelegen i Rauma.

– Dette er en utrolig tragisk ulykke, som rammer et lite samfunn hardt. Vi har satt i gang kommunens kriseteam, og de skal samle og ta hånd om de pårørende, sier ordfører Torbjørn Rødstøl i Rauma kommune.

Måndalen er et lite lokalsamfunn i en kommune med 8.000 innbyggere. Det vil også der opprettes et pårørendesenter for dem som trenger det.

Politiet og presten informerte og varslet de pårørende søndag kveld.

– Det er viktig å nå gi støtte og omsorg til dem som trenger det, sier informasjonsrådgiver Ann Camilla Bostad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Ulykkesstedet ligger om lag 75 kilometer fra Ålesund, på veien mot ferjeleiet på Vestnes. Veien ble søndag kveld åpnet forbi ulykkesstedet.

KNUST: Fire ungdommer omkom søndag i en trafikkulykke i Vestnes kommune i Møre og Romsdal. Alle var fra samme bygd. En femte person ble brakt til sykehus. FOTO: REIDAR OPSAL, BYGDEBLADET/ SCANPIX