– Jeg har vært utsatt for en falsk anmeldelse, og på grunn av fortiden min velger de å tro på henne, sier den tidligere overgrepsdømte 36-åringen til bt.no.

— Frivillig

Han hevder at den 36 år gamle kvinnen frivillig hadde sex med ham inne på et toalett på Nesttunsenteret den 7. november i fjor.

Bergen tingrett mener imidlertid det fremdeles er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha voldtatt kvinnen, og varetektsfengslet ham for fire nye uker.

- Har ikke gjort noe dumt

– Jeg synes det er helt forferdelig å sitte i fengsel, spesielt når en vet med sikkerhet at en er uskyldig. Jeg har ikke gjort denne damen noe som helst dumt, sier den siktede 36-åringen.

Hans forsvarer, Stein Erik Ottesen, mener politiet har tynne bevis i saken. Han viser til opptak fra overvåkingskameraene på Nesttunsenteret, som viser at vekteren og kvinnen sammen går bort fra stedet der overgrepet skal ha skjedd.

Håndskrevet lapp

I tillegg mener forsvareren at det er betenkelig at vekteren hadde en håndskrevet lapp med kvinnens navn og telefonnummer i lommen. Vekteren har forklart at kvinnen ga ham dette etter det som skjedde inne på toalettet.

– Jeg synes forsvarer trekker det langt når han sier at fornærmede lyver og lyver og lyver, sier Elisabeth Deinboll, som mener verken lappen eller opptakene er avgjørende bevis i saken.

I tillegg til voldtekten er mannen siktet for sex-trakassering og legemsfornærmelse overfor en kvinne på Oasen kjøpesenter i 2005.

Vekteren er tidligere dømt for overgrep mot mindreårige, vold, trusler, tyveri og flere andre forhold. I to av dommene ble han ilagt sikring.

ØRJAN DEISZ