— Pausene mellom nedbør som snø og vind opp i sterk kuling i fjellområdene blir korte helt frem til mandag, sier statsmeteorolog Anna Reistad ved Meteorologisk institutt til Bergens Tidende.

— Alt natt til i morgen kommer vindstyrken i fjellet opp i sterk kuling (20 meter per sekund, red. anm.) sier hun.

Også lørdag og søndag får perioder med kuling i fjellet, ifølge statsmeteorologen.

Vidda stengt til over helgen

Følgende fjelloverganger i sør-Norge er fortsatt stengt: Riksvei 7 over Hardangervidda, rv 50 Aurland-Hol, rv 53 Årdal-Tyin (Valdres), riksvei 13 Voss-Vik (Vikafjellet), rv 15 Strynefjellet og rv 13 Gaularfjellet.

Det ble i går ikke gjort forsøk på å få trafikken i gang igjen verken over Hardangervidda eller på Hol-Aurland. Ifølge vakthavende ved Vegtrafikksentralen Vest i Lærdal er det små muligheter for å gjenåpne flere av de stengte fjellovergangene i Sogn og Fjordane før i neste uke.

E 16 skal holdes åpen

Statens vegvesen gir førsteprioritet til å holde åpen E 16 over Filefjell, som har stamveistatus og er lettest å holde av fjellovergangene.

I går var det fri ferdsel både på E 16 Filefjell og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet. Men også på disse to fjellovergangene kan det gå mot kolonnekjøring allerede fra natt til i morgen, dersom prognosene til Vervarslinga slår til. Også på E 134 Haukelifjell var det fri ferdsel i går.