— Da kan vi til gjengjeld love flotte skiforhold, sier hun.

I går rundet de fire meter snø ved skisenteret. Tråkkemaskinene arbeider allerede for fullt med å legge forholdene til rette for åpningen i mai.

— I 2006 måtte vi stenge i slutten av juli på grunn av snømangel. Allerede nå kan vi slå fast at årets sesong vil vare mye lengre, sier Una Eiken.

På Vestlandet ellers ligger skianlegg etter skianlegg brakk. Ifølge skiinfo.no er det bare anlegget i Myrkdalen på Voss og Røldal skisenter som er kommet i drift så langt denne sesongen. De andre ligger stort sett brakk, inntil videre.

— Vi har fem av fem heiser i drift og massevis av snø, sier daglig leder for ett av de to anleggene som er i ordinær drift, Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter.

Blant de mange andre som venter på kuldegrader eller snø, helst begge deler, er Stig Tveit ved Jølster Skisenter.

Etter planen skulle han nå ha full drift i det nyåpnede regionalegget for Sunnfjord, der splitter nye traseer og heiser står og venter på skifolket. Anlegget er i år utvidet for 16 millioner kroner.

— Vi har budsjettert nøkternt med to millioner i inntekter denne sesongen, sier Tveit. - Det har vi ennå godt håp om at vi skal klare.

— Men dersom pengene ikke kommer?

— Det er altfor tidlig å snakke om krise her. Ting endrer seg fort, det har vi sett tidligere år. Vi trenger bare en ukes kuldeperiode, så er vi i gang.