Mandag ble fire menn pågrepet i et rekkehus i Bønes-området.

I huset fant politiet en større mengde hasj, amfetamin og narkotiske tabletter.

Politiet mener mennene, som er i alderen 24 til 32 år, hadde til hensikt å selge stoffet videre til andre.

— Jeg ønsker ikke å si så mye nå, av hensyn til etterforskningen. Men det er en alvorlig narkotikasak, sier politiadvokat Marita Mellingen.

Må trolig løslate

Samtlige fire må i utgangspunktet sitte varetektsfengslet de neste fire ukene med brev- og besøksforbud. De to første ukene må mennene sitte i full isolasjon.

Men mangelen på varetektsplasser gjør at politiet trolig må løslate én eller flere av dem innen kort tid.

Politiet i Hordaland har støtt på lignende problemer en rekke ganger de siste årene, som følge av overfylte fengsler.

Dette bekymrer Mellingen, som karakteriserer denne narkotikasaken som grov.

— Vi vet ennå ikke hvor mange vi må slippe løs, men vi frykter at det kan bli så mange som tre. Det kan helt klart skade etterforskningen vår.

- På hvilken måte?

— Samtlige siktede i denne saken ble fengslet med bakgrunn i bevisforspillelsesfare. Da sier det seg selv at løslatelser kan skade saken, sier hun.

Proffparagrafen

Flere av mennene er, etter det BT får opplyst, foreløpig siktet etter den såkalte proffparagrafen i straffeloven, som gjelder besittelse av et meget betydelig kvantum narkotika.

Strafferammen her er i utgangspunktet 21 års fengsel.

Grensen mellom straffelovens paragraf 162 annet og tredje ledd, går grovt sett ved oppbevaring av ca. 80 kilo hasj, eller rundt 3 kilo amfetamin, ifølge rettspraksis.

Politiadvokat Mellingen vil imidlertid ikke si noe om hvor mye narkotika politiet kom over i rekkehuset i Fyllingsdalen.

Hun utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser i kjølvannet av denne saken.

Tidligere narkodømt

Flere av mennene er tidligere straffedømt. En av de siktede, en 31 år gammel bergenser, har flere narkotikadommer på samvittigheten.

I 2004 ble han dømt til tre års fengsel for å ha oppbevart 2,2 kilo amfetamin, 2,7 kilo hasj, samt mindre mengder narkotiske tabletter.

I retten forklarte 31-åringen at han anså omsetning av amfetamin som en jobb.

Flere år senere, i 2011, fikk han en dom på halvannet års fengsel for lignende forhold. Også denne gang sto omsetning av amfetamin sentralt.

Ingen av mennenes forsvarere ønsker å kommentere saken. Flere av de siktede nekter straffskyld.