Det bekrefter utrykningsleder Håvard Aksnes i Kripos overfor BA. Resultatene av prøvene er ennå ikke klare.

– Dette er personer som tidligere har vært under etterforskning som mistenkt for å stå bak seksualforbrytelser, sier Aksnes til BA.

De fire er ikke rene moduskandidater, men personer som politiet har fått konkrete tips om. Totalt er over 100 personer DNA-testet, opplyser Aksnes til bt.no.


Se BTV-innslag

Kripos har opprettet en egen nettside om Lommemannen. Se den her.

– Vi har tatt DNA-tester av en rekke ulike personer. Det dreier seg om moduskandidater, personer vi har fått tips om, og menn som likner på fantomtegningene. Vi har flere navn på blokken som skal undersøkes nærmere. Mange av dem vil bli sjekket ut av saken uten at de engang vet om etterforskningen. Men kommer vi ikke videre på andre måter, vil vi kalle dem inn for å snakke med dem, og nødvendig ta en DNA-test, sier Aksnes.

Aktiv på 80-tallet

Kripos-etteforskerne tror Lommemannen begikk seskualforbrytelser i Bergen så tidlig som i 1980, men da som den såkalte Bandasjemannen.

Kripos ber innstendig om at personer som ble utsatt for overgrep eller forsøkt lokket av Bandasjemannen på 1980-tallet, tar kontakt med politiet.

Etterforskerne i Bergen har fått 13 nye overgrepssaker på bordet, etter at voksne menn har kontaktet politiet og fortalt at de ble forsøkt lokket.

– Hvis det er som vi tror, at Bandasjemannen og Lommemannen er samme person, så er det mye som tyder på at det hele startet i bergensområdet. Vi har gått gjennom gamle avisartikler, og vet at det har foregått mange overgrep som vi ikke har kjent til. Vi undersøker et stort antall personer. Nå gjelder det å gjøre høystakken så liten som mulig, sier Aksnes.

Kartet viser hvor Lommemannen har begått overgrep i bergensområdet, ifølge Kripos. Han har også vært aktiv en rekke andre steder i Sør-Norge.
KRIPOS