Torsdag ble tre personer varetektsfengslet: Kvinnen (47) som drev soneterapisenteret Wat Po mens innehaveren (53) er i Thailand, 53-åringens sønn og en 42 år gammel kvinne tilknyttet Wat Po.

Fredag ble ytterligere fire personer varetektsfengslet, to av dem for fire uker, de to andre for to uker.

Politiet hadde begjært fire ukers varetekt for alle de fire kvinnene, men kommer ikke til å påkjære kjennelsene til lagmannsretten.

— Vi tar de kjennelsene vi har fått til etterretning, sier politiadvokat Steinar Andersen.

Svigerdatter til hovedmistenkt

Blant de fengslede er samboeren (26) til den hovedmistenkte 53-åringens sønn, og kvinnen (39) som er daglig leder ved en restaurant der politiet slo til under tirsdagens storaksjon. Også to kvinner som tirsdag ble pågrepet i Oslo, ble fengslet i Bergen tingrett fredag.

Politiet gikk tirsdag til aksjon mot soneterapisenteret Wat Po bak Bryggen, og mot flere leiligheter og en restaurant i og ved Håkonsgaten.

Nøkkelvitne

Bakgrunnen for aksjonen skal, etter det BT kjenner til, være forklaringen til en prostituert kvinne som arbeidet ved Wat Po.

Nøkkelvitnet skal ha forklart at hun flyttet fra Oslo til Bergen etter å ha vært i kontakt med en av kvinnene (52) som nå er siktet for menneskehandel. Denne 52-åringen er blant kvinnene som ble varetektsfengslet i dag.

— Vi har påkjært kjennelsen om varetektsfengsling, sier 52-åringens forsvarer Hans Olav Bytingsvik.

I Bergen skal nøkkelvitnet ha jobbet som prostituert ved Wat Pos lokaler i sentrum, helt til noe skar seg mellom henne og arbeidsgiveren. Da skal hun ha tatt kontakt med politiet.

Bergens Tidende