Søndag ettermiddag ble en liten båt med fire jenter i alderen 12 og 13 påjørt i Rosslandsvågen.

— Vi ser svært alvorlig på at de stakk av etter påkjørselen og ikke sjekket at jentene var ok. Man er pliktig til å stoppe og utlevere både personalia og informasjon om båten, sier politioverbetjent Glenn Ulrik Våge ved Nordhordland lensmannskontor.

Avisen Nordhordland omtalte hendelsen tidligere i dag. Det var foreldrene til en av jentene som varslet politiet om påkjørselen i 16.30-tiden søndag.

Slo ryggen kraftig

De frie jentene var på båttur i en 14 fot stor Askeladd søndag ettermiddag. De lå i ro og godt synlig utenfor sundet til marinaen på Io i Rossland da de ble påkjørt.

Askeladden fikk flere sprekker i skroget, og ble fylt med vann.

— En av jentene slo seg kraftig i ryggen da hun ble kastet rundt nedi båten. Hun ble kjørt til legevakt, sier Våge.

Jentene klarte å komme seg til land ved egen hjelp. Der fikk de kontakt med foreldrene, som igjen kontaktet politiet.

Politiet ba om tips

Saken etterforskes, og politiet har bedt publikum som kan ha tips om å ta kontakt.

— Båten som kjørte på dem er mest sannsynlig en cabincruiser på 16-18 fot, hvit med kraftig, blå stripe på siden og med vindskjerm, sier Våge.

Jentene har forklart at det var tre-fire ungdommer i 18-årsalderen i båten.

Han sier at det kan være snakk om en Yamarin, men at dette er usikkert. Etter påkjørselen stoppet båten rundt 20 meter fra jentene, før den gasset på og kjørte videre.

Mann har meldt seg

Skadene på Askeladden viser at det var snakk om en god smell, men Våge sier det er vanskelig å si hvor stor farten var. Båten som kjørte på har trolig også fått seg skader i baugen, og kan ha fått oransje farge fra Askeladden.

Ved 13.40-tiden opplyser politiet at en mann i 60-årene har meldt seg til politiet, og at han vil bli avhørt i løpet av uken.

— Vi vil avhøre han som raskt som mulig, i løpet av kvelden eller i morgen, sier Våge.

KRASJET: Fører av båten har meldt seg til lokalt politi. Etterforskningen vil søke å klarlegge hva som har skjedd, opplyser politioverbetjent Glenn Ulrik Våge ved Nordhordland politidistrikt. Bildet viser skader på Askeladden.
POLITIET