RUNE VALDERHAUG

Nå er banemester Olav Teigland møkk lei av å rydde opp etter innbruddsraidene. Da tyvene forleden natt stakk av med buksene og strømper til klubbens A-lag i fotball, var begeret fullt.

— Jeg er skikkelig forbannet. Det er fortvilende at vi ikke kan ha et idrettslag i fred. Nå vet jeg ikke hvor lenge jeg orker å holde anlegget ved like, sier den spreke pensjonisten som bruker storparten av fritiden sin på frivillig innsats på det flotte anlegget.

25 innbrudd

— De siste årene har vi hatt minst 25 innbrudd her ute. Alle er anmeldt, men ingen oppklart, sukker veteranen med 50 år bak seg i klubbens fotballmiljø.

Innbruddsraidene startet natt til sist mandag. Neste innbrudd kom natt til tirsdag. Så slo tyvene til igjen natt til torsdag, mens de mislyktes å ta seg inn i sitt fjerde forsøk natt til fredag. Da hadde Teigland sørget for å ta sine forholdsregler i form av fysiske hindringer på innsiden av garasjedørene i klubbhuset.

Bryter opp garasjedøren

Alle innbrudd har nemlig skjedd ved at tyvene har klart å bryte opp garasjedørene. De har brutt opp og knust låser, og torsdag morgen var det så vidt han ikke fikk hele garasjedøren i hodet da han kom for å åpne den på lovlig vis.

— Alt tyder på at det er de samme folkene som står bak. Innbruddene er dessuten svært amatørmessige. Ingen proffer opptrer på denne måten. De stjeler heller ikke fotballbukser med draktreklame på.

Fortsatt bukseløse

A-laget til Hovding, som topper 3. divisjon for herrer, er fremdeles bukseløse. 15 av klubbens 20 A-lagsbukser og en del fotballstrømper er sporløst borte. Resten av de røde draktene ble oppbevart et annet sted. Tyvene har også tatt syv kasser brus som var igjen etter fotballskolen i sommer, og mye verktøy Teigland er avhengig av for å gjøre jobben som banemester.

Politiet har ingen konkrete spor å gå etter i sin etterforskning.

— Vi er i en innledningsfase, men har så langt lite å gå etter. Personer fra flere miljøer kan stå bak, sier førstebetjent Stig Slaatten ved Arna og Åsane politistasjon.