En lys Lada stasjonsvogn og en sølvfarget Hyundai Santafe er i politiet sitt søkelys etter at det ble begått fire innbrudd i Skjolden og Gulen natt til i dag. Lensmann Asle Karoliussen i Luster sier de har grunn til å tro at det er de samme gjerningsmennene som står bak alle innbruddene.

— Vi har funnet visse likhetstrekk og jobber nå med å få opplysninger om to kjøretøy, sier Karoliussen til bt.no.

Fra Coop S-Marked i Skjolden har tyvene fått med seg en mengde tobakksvarer fra butikken. De skal også ha forsøkt å få opp safen, men ga opp. I stedet tok de med seg en del skillemynt.

Senere trolig tyvene kjørt 3 mil langs Riksvei.55, sørvest mot Gaupne. I lokalene til Luster energiverk har tyvene fått med seg en bærbar PC. I samme bygget fikk frisørsalongen "Perry" uønsket besøk og skillemynt og hår- og ansiktsprodukter ble stjålet.

Da tyvene brøt seg inn i "Datapark", som også ligger i bygget til Luster energiverk, gikk alarmen. Tyvene må ha blitt skremt og stukket fra stedet.

— Det ble observert en Hyundai stasjonsvogn utenfor kjøpesenteret vis-à-vis energiverket like før alarmen gikk klokken 0431 i natt. Denne skal ha kjørt like etter at alarmen brøt ut, forteller lensmannen i Luster.

Han ønsker også opplysninger fra publikum om en lys Lada stasjonsvognen med to langlys festet på taket. Denne ble observert i retning fra Skjolden i 0030-tiden og ikke langt fra Gulen klokken 0420.