Siden lørdag til og med i dag er fire personer blitt funnet med overdose, ifølge politiet.

Politiet mistenker også at en femte person døde av overdose i samme periode.

— Foreløpig ingen sammenheng

Han skal ha ligget død en tid før han ble funnet. Politiet vet ikke ikke sikkert om han døde av overdose før prøveresultatene er ferdige. Det kan ta inntil tre måneder, ifølge JannikeBremarJohannessen hos vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

— Det er mange personer på så få dager. Men vi ser foreløpig ingen indikasjon på noen sammenheng mellom dødsfallene, sier Johannessen.

Ikke merket hos ambulansene

Guttorm Brattebø, leder av akuttmedisinsk seksjon i Helse Bergen, sier ambulansene ikke har hatt en tilsvarende økning i utrykninger til overdoser. Langt de fleste overlever.

— 4-5 personer på så få dager er høyt. Men det er vanskelig å si hva det kan skyldes, sier Brattebø.

Dersom det er sterkere eller dårligere stoff som gjør at flere får overdose, skulle også antallet forgiftninger øke, ifølge ham.

Saken fortsetter under grafikken.

De døde er i alderen 18 til 48.

— Tidligere i år har det vært forbausende fredelig med dødsfall etter overdose. Så plutselig kommer det like mange på en liten uke som på resten av året. Så er spørsmålet hva det skyldes. Jeg vet ikke, sier Brattebø.

- Undersøker grundig

Vanligvis dør rundt 20 personer av overdose i Bergen i løpet av et år.

— Vi undersøker alle sakene grundig, og prøver å finne ut omstendighetene rundt dødsfallene, sier Johannessen i politiet.