— Da vi kom frem, var fire biler overtent. Med den vinden vi har her, ser vi hvor fort flammene sprer seg, sier Kjell Heggdal, vaktkommandør i brannvesenet.

Politi og brannvesen fikk melding ved 12-tiden. Brannvesenet rykket ut med åtte biler til parkeringsplassen i Lønningshaugen ved Bergen Lufthavn Flesland. Den brukes av folk som reiser med fly fra Flesland.

Fire biler er totalskadet av brann, mens to er påført varmeskader. Saken etterforskes nå videre, melder politiet på Twitter.

Flere eksplosjoner

Et vitne sier at det begynte å brenne i en bil og at flammene spredte seg videre.

— Det var mye røyk og flammer, og det ekspolderte et par ganger. Jeg måtte bare komme meg vekk fra stedet. Det var ganske skummelt, sier mannen.

Han forteller at brannvesenet kom et par minutter etter ham.

— Vi hadde flere eksplosjoner fra bilene, antagelig fra batterier og dekk, bekrefter vaktkommandør Heggdal.

Åtte biler i rekken

Han forteller at en lastebil var fylt med kjemikalier, og brannvesenet brøt seg inn for å få kontroll. I rekken sto åtte biler. Kun to slapp unna.

— Brannvesenet var raskt fremme og fikk kontroll, sier Bjarte Rebnord, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

— Vi fikk tidlig melding om at det ikke var observert folk i bilene eller i nærheten av bilene. Patruljen på stedet fant også fort ut at det ikke var personer som var skadet som følge av dette, legger han til.

Rett før klokken 12.30 melder brannvesent på Twitter at brannen er slukket.

DRAMA: Flere biler brant på en parkeringsplass ved Flesland fredag.
THORSTEIN SKÅRNES

— Bilene er for varme til å undersøke, og det er derfor ikke mulig å si noe om årsaken til brannen. Patruljen på stedet vil nå prøve å finne ut hvem som eier bilene, sier Rebnord.

Fikk telefon på Kreta

Bjarte Andre Lohne var en av dem som fikk bilen ødelagt i flammene. Forrige fredag parkerte han sin ni år gamle BMW ved siden av to større biler.

— Jeg fikk telefon fra parkeringsfirmaet, og dette var jo ikke helt etter planen. Jeg skal hjem i kveld, og da må jeg vel skaffe en leiebil, sier ostringen på telefon fra Kreta.

Oppringt av politiet

Lastebilen, som har fått mindre skader, eies av firmaet Lubeco. Firmaet leverer såpe og IK-Mat systemer til barnehager og restauranter. Daglig leder, Åse Henriette Bakke, sier at hun ble oppringt av politiet for kort tid siden.

— Vi har fått beskjed om at lastebilen ikke er kjørbar og at det er mye som har smeltet. Utover det vet jeg ikke hvor store skadene er, sier Bakke.

Lastebilen brukes til å kjøre ut varer til kunder i Bergen, og ifølge Bakke har sjåføren vært på ferie noen dager.

— Nå må vi bare prøve å leie en bil, slik at kundene våre ikke blir berørt av dette, sier hun.