INGUNN RØRENHELGE SUNDE (foto) ingunn.roren@bergens-tidende.no

Brannen i eneboligen i Sør-fjordvegen 11 b i Ytre Arna ble oppdaget ved 16-tiden onsdag kveld. Det var moren i huset, en kvinne i 40-årene, som oppdaget røyk i huset.

På loftet lekte kvinnens tre barn og ett nabobarn som var på besøk. Moren fikk varslet ungene, og fikk dem med seg ut uskadet. Deretter ringte kvinnen til brannvesenet, som var på plass noen minutter senere.

I løpet av kort tid ble eneboligen fullstendig overtent. Brann-vesenet fikk kontroll over flammene rundt klokken 17 04, men etterslokkingen pågikk hele onsdag kveld. Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til andre hus.

Eneboligen ble totalskadet i brannen. Kvinnen og de tre barna som ble husløse i brannen, har fått husly av gode venner.

— Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Krimtekniske etterforskere skal undersøke huset torsdag, og da regner vi med å få vite mer om hvordan brannen begynte, sier lensmannsførstebetjent Vidar Almberg ved Arna og Åsane politistasjon.

FIRE BARN REDDET: Fire små barn og en kvinne befant seg inne i denne eneboligen i Ytre Arna da det begynte å brenne. Alle kom seg ut uten skader, men kvinnen og tre av barna ble husløse i brannen.