Den 33 år gamle irakeren ble dømt til fire år og seks måneder fengsel i Bergen tingrett i februar i år. Da dommen ble lest opp i tingretten, ble han så krakilsk at han måtte utvises fra rettslokalet. Nå er saken behandlet i lagmannsretten, uten at det førte til strafferabatt for 33-åringen.

Skulle kaste syre på henne

Irakeren kom til Norge som asylsøker i 1998. I 2002 kom hans kone etter for å bo hos ham i Bergen. Men etter bare ti dager rømte hun til et krisesenter etter å ha blitt slått og mishandlet.

Etter at konen rømte skal han ha truet med å drepe henne og kaste syre i ansiktet hennes. Også eks-konens bror, Hamid Darabi og hans norske kone, har fått gjennomgå. I august i fjor traff 33-åringen eks-svogeren på Torgallmenningen. En diskusjon mellom de to endte med at 33-åringen stakk den tidligere svogeren gjentatte ganger med kniv i hodet og ansiktet, noe som førte til at han fikk et arr fra tinningen til ansiktet. Han har fått betydelige psykiske problemer etter episoden.

— Dypt uenig i dommen

Under basketaket sa 33-åringen at knivstikkingen var «en gave fra din horesøster», og at han skulle drepe den tidligere svogeren, for så å ta eks-konen og hennes nye kjæreste.

33-åringen dømmes også av tingretten til å betale 3500 kroner i erstatning til Hamid Darabi for lidt tap og 75.000 i oppreisningserstatning.

Irakerens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal, sier at hans klient er skuffet over dommen. - Han er dypt uenig i dommen og anket på stedet.