Bergen tingrett har dømt en 27 år gammel mann fraLitauen til fire års fengsel for dødsvolden ved Vaagen pub i Strandkaien i november i fjor. Det melder ba.no.

Dommen er i tråd med aktors påstand.

Marcin Dudek ble slått inn i en glassrute ved02-tiden om natten, og falt ned bakhodet i asfalten. Han døde av hodeskadenefire dager senere.34-åringen var på julebord med kolleger i et Førde-firma.

Nektet straffskyld

27-åringen, som er fra Litauen, nektet straffskyld.Han forklarte at Dudek og en annen mann rettet flere slag mot kroppens han, mendet er ikke funnet slagmerker som støtter dette.

— Jeg var i godt humør og fleipet med de prostituerte før jeg ble stanset av to menn som ville ha bråk, sa den tiltalte i retten.

Han kjente ikke offeret fra før. Ifølge et av vitnene skal volden ha skjedd uten noen foranledning.

Dommerne legger til grunn at det har vært en kortordveksling forut for slagene, slik to nigerianske kvinner forklarte.

— De stod i kort avstand fra begivenhetene, og deresforklaringer er troverdige, fastslår tingrettsdommer Tor Holger Bertelsen og deto medommerne.

Måtte innse det kunne være dødelig

Retten konkluderer med at det ble brukt betydeligkraft i slagene, og finner det bevist at tiltalte i lovens forstand måtte innseat slagene kunne få dødelige følger.

Litaueren ble også funnet skyldig i å ha brukt voldmot avdødes arbeidskamerat.

Han må betale 290.000 kroner i erstaning og oppreisningtil de etterlatte. Dudek etterlot seg en mor og to søsken som han i praksisforsørget i hjemlandet.