• Jeg blir forbannet egentlig og veldig lei meg, sier tyveriofferet.

Kvart over tre onsdag ettermiddag kom Simon Thorsell Næs (23) hjem til leiligheten sin i Allégaten. Han la merke til at vinduet til kameraten Fredrik Lian Moen (23) sto på vidt gap. Men han tenkte ikke noe mer over det og gikk inn i leiligheten. I sofaen satt Moen og Petter Sand Austnes (23).

En time senere skulle Moen på korøvelse og gikk inn for å hente notene på rommet sitt. Da oppdaget han at noen hadde vært inne på rommet og tatt med seg Mac-en og to harddisker. På den lå det han ser på som sitt livsverk.

— Jeg har holdt på men en dokumentarfilm om ekstremsportutøveren Aleksander Aurdal i fire år. Den lå på Mac-en min. Backupen lå på harddiskene. Nå er alt borte, sier Fredrik Lian Moen.

Unike opptak

Moen forteller at han har fulgt Aurdal i flere år og filmet karrieren hans og gjennombruddet.

— Det er sånne ting som bare skjer en gang og som man ikke kan filme på nytt. Det er utrolig trist å se at noe man har jobbet så intenst med plutselig er borte, sier han.

Moen og Austens satt i stuen, bare fem meter unna, da tyven tok seg inn på rommet via vinduet.

— Vi registrerte en lyd rundt tretiden, men vi tenkte ikke noe mer over det. Den lyden var nok fra tyven som var innom, sier Moen.

Anmeldt til politiet

Moen har anmeldt tyveriet til politiet og ved 18.30-tiden var politiet i leiligheten for å sikre seg spor.

— Det er vanskelig å beskrive den følelsen man har når man finner ut at alt en har jobbet med i fire år er bort. Jeg blir forbannet egentlig og veldig lei meg.

Nå håper han at livsverket dukker opp igjen.

— Vi får bare holde øynene åpne og spørre rundt i området om noen har sett noe. Så får vi la politiet gjøre jobben sin, sier han.

Operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Svein Lyssand, bekrefter at de har fått inn melding om innbruddet og at saken nå etterforskes av politiet.

Tips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

FilmTyveriTotal.jpg
ALICE BRATSHAUG
Gjennom dette vinduet i Allègaten har tyven listet seg inn og stjålet to harddisker.
ALICE BRATSHAUG