Regningen for «hotelloppholdet» er nå kommet opp i ca. 150.000 kroner.

Siden desember 1998 har det kongeblå, tidligere så staselige kjøretøyet stått parkert i annen etasje av parkeringsanlegget til Nordisk Parkering ved Bergen lufthavn.

— Bilen begynner nok å lengte etter eierne, sier distriktssjef Bjørn Bjørnsen i Nordisk Parkering.

Det er de hemmelighetsfulle engelske brødrene Hugh og Adrian Lyall som eier bilen. Forretningsmennene fra London har også tidligere hatt en Rolls-Royce langtidsparkert på Flesland. Den sto der et halvt år. Det kostet 16.000 kroner å hente den ut fra P-huset. Bilen ble deretter solgt.

— Vi var i kontakt med brødrene flere ganger sist vinter. Da sa de hele tiden at de snart skulle komme for å hente bilen, sier distriktssjef Bjørnsen i Nordisk Parkering.

Det gjorde de ikke. Brødrenes forsøk på å selge 1987-modellen førte heller ikke til noen handel. Lappen som hele tiden har ligget i frontvinduet, viser at de for fire år siden ville ha 240.000 kroner for bilen. Det får de nok ikke i dag. Trolig ligger bilens reelle verdi bare litt i overkant av det beløpet eierne skylder i parkeringsavgift - 150.000 kroner.

Da brødrene Lyall satte bilen fra seg i 1998, kostet det 85 kroner døgnet å stå i P-huset. Så steg avgiften til 95 kroner, og fra 1. juli 2001 til 118 kroner.

— Det virket ikke som om de brydde seg om takstøkningen sist jeg var i kontakt med dem, sier distriktssjef Bjørn Bjørnsen.

Nordisk Parkering har prøvd å stelle pent med den staselige, firhjulte gjesten. Minst to-tre ganger har de ansatte vært i aksjon med bøtte og svamp for å fjerne støv- og fettlaget som har festet seg til bilen.

— Nå er det en stund siden sist vi vasket den, sier Bjørn Bjørnsen.

Han regner med at han snart vil ta kontakt med brødrene igjen, for å høre om de kan ha glemt at de har en bil på Flesland. Så spørs det om motoren kommer til å male som en katt etter fire år uten at noen har dreid på tenningsnøkkelen...

PARKERT FOR 150.000: I over fire år har denne Rolls Roycen nå stått parkert på Flesland. Regningen har passert 150.000 kroner.<p/> ARKIVFOTO: ARNE NILSEN