3. desember i fjor skal 22-åringen ha begått den mye omtalte «autografsigneringen» på kvinnens legg. Med kniv risset han inn navnet «TED» med store bokstaver på beinet hennes.

Kvinnen, som på dette tidspunktet var forelsket i mannen, var redd ham allerede før hun kom til leiligheten hans denne fredagskvelden. Da hun gikk ut av drosjen som kjørte henne fra Sotra til Bergen, skal hun ha sagt til sjåføren at «om du ser i avisen i morgen at noen er død, er det meg», før hun navngav 22-åringen.

Voldelig når han drikker

Senere på kvelden har forholdet mellom de to blitt svært anspent, og mannen som ofte har hatt blitt voldelig når han drikker, skal ha slått henne en rekke ganger i hodet.

Til slutt satt han oppå henne mens han risset inn navnet på den berømte amerikanske seriemorderen.

22-åringen nektet straffskyld og kalte det hele for oppspinn. Han hevder at kvinnen selv må ha risset inn de tre bokstavene, men har ikke sett dette siden han sovnet sent på natten.

– Kan slå igjen

Dommen mot 22-åringen ble forkynt for ham i fengselet tirsdag formiddag. Mannen skal ha sittet i fengsel så godt som sammenhengende siden mars 2004, men har ifølge Bergen tingrett begått nye voldsforbrytelser i de korte periodene han har vært ute. Retten mener det er nærliggende fare for at han på nytt vil begå en voldelig handling, og dømmer ham til en ny periode på minst to år bak lås og slå.

Dommen er i tråd med aktors påstand.

– En ung mann som tiltalte vil kunne ha stor nytte av den behandling som skal gis under forvaring, slår retten fast.

22-åringen må også betale venninnen 50.000 kroner i erstatning. Han må dessuten betale 10.000 kroner i erstatning til en mann som han har utøvd vold mot ved en annen anledning.