SILJE VESTVIK

Iskald vind på Hardangervidden førte til at flere holdt seg inne i varme hytter i går. I Kvam blåste det liten storm, men allerede på ettermiddagen i går hadde vinden løyet noe. I minus 18 grader på Finse var det derimot nesten helt stille, og heller ikke på kysten merket man særlig til de kjølige vindkastene.

— Det har vært store lokale forskjeller, typisk for vær med kald østavind, forteller meteorolog Olav Krogsæter på Storm Weather Center. Han lover at vinden kommer til å roe seg i dagene som kommer, og at det fortsatt vil holde seg fint, kaldt og klart. Noe særlig med skyer venter ikke meteorologen før i neste uke.

Det har vært en uke med spesielt vær i hele Europa, med lave temperaturer på hele kontinentet og snø der det vanligvis aldri snør. I dag kan blant annet Paris vente seg mer hvit nedbør, og på Rivieraen var det ikke mer enn beskjedne syv grader i går ettermiddag. Selv Sicilia, midt i Middelhavet, hadde temperaturer ned mot tre, fire grader. På Grønland ble det derimot satt ny varmerekord søndag. Da ble det målt hele 16 grader sør på halvøyen, varmere enn både Kypros og Sør-Spania.

ISKALD VIND: Det var frisk bris og minus 14 grader på Hardangervidden mot Hadlet ved Gaarden i går. Mange valgte nok å sitte foran hyttepeisen med brettspill og familiekos fremfor å gå ut i den bitende vinden. <br/>Foto: MARITA AAREKOL