Ingen har sett eller hørt noe fra høgskolestudenten Anja Weløy Aarseth fra Bergen siden klokken 17 onsdag.

Familien slo alarm torsdag formiddag.

Lokalt politi, Røde Kors, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, Heimevernet og et titall frivillige leter fredag etter 21-åringen på byfjellet Aksla i Ålesund. Til sammen er opp mot 200 personer i sving.

I hele natt ble det søkt med politihelikopteret med varmesøkende kamera uten å gjøre noen funn. Helikopteret er nå satt på bakken, mens mannskaper foretar finsøk i terrenget.

— Det er ikke gjort funn av personen eller av interessante gjenstander så langt, sier Olav Ramnefjell, som er politiets innsatsleder på stedet.

Fortsetter til mørkets frembrudd

Dykkere fra brannvesenet har søkt i tjern i området, mens en redningsskøyte har søkt sjøkanten i havneområdet i byen.

Foreldrene til 21-åringen er fredag kommet til Ålesund for å følge letingen etter datteren, opplyser politiet.

Ordfører Bjørn Tømmerdal forteller BT at de nærmeste pårørende blir ivaretatt av kriseteamet i kommunen.

— Her har vi både helsepersonell, prest og psykolog som kan bistå dem, sier han.

Søkene vil fortsette med uforminsket styrke utover ettermiddagen.

— Hvis vi ikke gjør funn, vil vi lete med full styrke frem til det blir mørkt. Så får vi ta opp til vurdering hva vi gjør, sier politiadvokat Yngve Skovly.

Vanskelig terreng

Ifølge mannskaper som deltar i søket er det veldig bratt terreng, noe som gjør letearbeidet vanskelig.

— Det er et populært turområde med mange stier på kryss og tvers. Utenfor stiene er det tett kratt og bratte skrenter. Vi holder på med finsøk mellom stiene, sier Reite.

Det er også en del bunkere fra krigen i området.

— Alt vil bli gjennomsøkt. Vi ha også utvidet søket vårt, men terrenget er bratt og utilgjengelig, sier politiadvokat Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Politiet oppmoder publikum om å ikke gå inn i turområdene i dag i forbindelse med letingen som pågår. Ifølge ordfører Tømmerdal har det også gått beskjeder ut til barnehager og skoler at de ikke skal legge turer til området.

«Holder alle muligheter åpne»

Etter ønske fra familien, har politiet gått ut med navn og bilde av den savnede jenta. Anja Weløy Aarseth er slank, omtrent 170 centimeter høy og har mørkeblondt hår.

— Hun snakket med moren klokken 17 onsdag. Hun skal være observert der hun bor klokken 19.00 og folk skal også ha sett henne i området der hun parkerte bilen sin. Men dette er ikke sikre observasjoner, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt.

- Kan det ha skjedd noe kriminelt?

— Vi holder alle muligheter åpne. Vi undersøker alt, sier Valderhaug.

Kan ha vært på joggetur

Politiet tror 21-åringen kan ha vært ute på joggetur på Aksla, men ingen har sett henne i det som blir karakterisert som et vanskelig, men svært populært turterreng.

- Hvordan er det mulig i et mye brukt område?

— Det kan kanskje virke rart, men det også være at noen har sett henne uten å tenke over det, sier operasjonslederen.

Den savnete er student ved Høgskolen i Ålesund. Hun studerer shipping og logistikk.

Et studentarrangement som skulle vært ved høgskolen er avlyst, opplyser studentorganisasjonen START HiALS på Facebook. Flere av medstudentene har vært ute for å lete, ifølge smp.no.

Bilen funnet

Ifølge nettstedet er bilen hun kjørte, funnet nær en barnehage i Fagerlia, et naturlig sted å parkere om man skal på fjellet.

Politiet opplever stor pågang fra frivillige som vil bistå i letingen.

— De kan møte opp ved innsatsleders kommandoplass på Aksla stadion. Det er særdeles viktig at alle frivillige registrerer seg hos innsatsleder før de begynner å delta i søket, sier politiadvokat Skovly.

Kriseteamet i Ålesund kommune er innkalt og bistår i forbindelse med saken.

FORSVUNNET: Anja Weløy Aarseth ble meldt savnet torsdag formiddag. Det siste sporet er en telefonsamtale med moren onsdag.
PRIVAT/POLITIET