NSB håper å innkassere over 30 millioner kroner for bygningene som er lagt ut til salg på Finse. Foreløpig er ingenting solgt. Og uten togforbindelse er markedet ødelagt.

— Da er eiendommene bortimot verdiløse, sier eiendomsmekler Karl Filip Falch i DnB Eiendom i Bergen.

Han har tidligere solgt banevokterboliger langs Bergensbanen, og beskriver området på høyfjellet som et område for spesielt interesserte.

Eiendomsmekler Jan Heimdal i Gjensidige Eiendom har ansvaret for å selge NSBs hus på Finse. Han har ikke fått panikk av debatten om Bergensbanens fremtid. I begynnelsen av mai hadde Heimdal cirka 300 besøkende på visning. Han sier at rundt 200 personer har sagt seg interessert i å gi bud, enten på hele bygningsmassen, eller på en eller flere bygninger Heimdal tror en full nedleggelse av Bergensbanen er helt urealistisk, og sier debatten om nattogene ikke har skremt mulige kjøpere.

— Jeg er overbevist om at Finse skal bestå selv om det blir en noe redusert forbindelse, sier Heimdal

Interesserte kjøpere har fått frist til midten av august med å gi bud. I løpet av august håper Heimdal å være ferdig med auksjonen, slik at NSB kan ta stilling til hvem som får kjøpe bygningen i begynnelsen av september. Heimdal avviser at salget har gått tregere enn ventet.

— Vi hadde ikke noen forventninger om at det skulle gå noe raskere enn det går nå, sier han.