Det var en dag i mars at Jannicke Berg, samboeren Kjetil Kronhaug og datteren Stine (2) tok en tur til Spåkevatn, like ved Gaupås. De har vært på mange fisketurer her, og det har blitt mange fangster. Den småvokste ørreten i vannet er som regel bitevillig. Denne dagen i mars var imidlertid været fint, og fortsatt litt tidlig på året for det helt store bittet.

– Jeg var også åtte måneder gravid. Vi hadde ikke de store forhåpningene om å få noe, og jeg fisket egentlig bare litt på gøy. Men etter fire-fem kast begynte snøret å rase utover. Jeg trodde først at det var bremsen på snellen som var løs, men jeg oppdaget raskt at det var noe som dro hardt i andre enden av snøret, forteller Jannicke.

Snøret røk

Jannicke forteller videre at familien ofte er og fisker i Spåkevann, og at ørreten de får, aldri er større en cirka 250 gram. Sjokket var dermed ikke lite, da Jannicke og Kjetil så beistet som nærmet seg land, med Jannickes spinner i kjeften.

– Jeg hadde dårlig snøre på snellen, og vi hadde selvsagt ikke håv med oss akkurat denne gangen. Men en snarrådig Kjetil reddet fangsten, da han kastet seg ned på alle fire, og fikk dratt ørreten på land. Idet fisken var på land, røk snøret. Utrolig heldig, forteller hun.

– Utrolig

Jannicke gjorde store øyne da fangsten var sikret. Aldri før har hun fått en så stor ørret i dette vannet. På gresset lå det en brun, velfødd ørret med kroket hake og mer enn en halv meter mellom nese og haletipp.

– Det var utrolig morsomt. Vi ble bare sittende å se på fisken den neste timen. Den hadde bitt på en liten Panther Martin-spiller i gullfarge, forteller Jannicke.

Sjekk hvor stor ørreten var, og les resten av saken på Åsane Tidendes nettutgave

STORE ØYNE: Ikke så rart at barna gjør store øyne, med en så svær fisk.
privat