Politiet bekrefter at de har fått noen svar på tekniske beviser, som fingeravtrykk fra drapsåstedet i Gamleheimshagen.

— Vi har en dialog med Kripos og rettsmedisinsk avdeling ved Folkehelseinstituttet. Men det er ikke kommet offisielle svar, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Det er i dag en uke siden Hilda Feste (98) ble drept i sin egen leilighet på Os.

Ingen av fingeravtrykkene til nå har gitt politiet en drapsmann.

— Det er et pågående arbeid. Vi har ikke fått noe gjennombrudd som gjør at vi kan styre etterforskningen i en bestemt retning, sier Ogne.

Tiden

Han sier generelt at sikring og oppsporing av fingeravtrykk tar tid.

— Du må gjøre en omfattende jobb med referansepersoner, som familiemedlemmer, hjemmehjelp og venner, for å få en logisk forklaring på en del av avtrykkene. Så er avtrykkene vi står igjen med - hvem er de sine? Så selv om du klarer å sikre avtrykk, tar det tid, sier Ogne.

Krimteknikere fra Kripos har vært i leiligheten i Os sentrum i flere dager. Da bt.no var utenfor åstedet lørdag ettermiddag, var det første gang det ikke var krimteknikere i huset.

Sjekker andre

Teknikerne fra Kripos har vært spesialister på nettopp fingeravtrykk.

Politiet rundt om i landet bistår bergenspolitiet med såkalte moduskandidater - altså potensielle drapsmenn ut fra gitte kriterier.

Ogne vil ikke kommentere tall, men sier politiet jobber med å sjekke ut moduskandidatene.

Vet ikke motiv

Flere eksperter på gjerningsmenn bt.no har snakket med, har tidligere fortalt at sannsynligheten er størst for en lokal drapsmann. Eldreboligene ved Gamleheimshagen ligger heller ikke ved noen hovedvei.

Ogne sier politiet ikke har indikasjoner på om drapsmannen er lokal eller ikke.

— Slik situasjonen er nå, vet vi ingenting om motiv og foranledning. Vi kan ikke tillate oss å snevre inn søket slik. Det er viktig å ikke få tunnelsyn, sier politiadvokaten.