Legene ved Øyeavdelingen på Haukeland Universitetssykehus tør så vidt å spekulere i hva som kan ha ført til at Tore Stokka ble blind i løpet av tre dager.

— Vi holder alle muligheter åpne og er innstilt på en bred gjennomgang, sier avdelingsoverlege Eivind Rødal til BT.

Han nevner en rekke mulige årsaker til synshemningen, men flere av dem skal normalt medføre andre symptomer, og det er sjelden at begge øynene blir rammet og at det skjer så raskt.

Assistentlege Nils Bull ved Øyeavdelingen sier at symptomene BT skrev om i går passer godt til metanolforgiftning. Men da sykehuset gjorde en analyse av spriten Stokka hadde drukket fant de ingen spor etter metanol.

— Hvis de siste analysene bekrefter at det ikke dreier seg om metanol, så er det veldig spesielt, sier Bull.

I dag regner politiet med å få resultatene av en utvidet analyse som Folkehelseinstituttet skal gjennomføre av cola-flasken og spriten.

— Vi ønsker å få et raskt svar på om det er snakk om metanol. Inntil det motsatte er bevist, opprettholder vi advarselen mot å drikke alkohol av ukjent opphav, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

Ifølge lensmann Kjell-Idar Vangberg i Austrheim er flere personer kalt inn til avhør. Politiet ønsker å finne ut hvem som har vært i besittelse av flasken Stokka drakk av.

I går fikk Stokka beskjed om at han måtte belage seg på flere dager ved Øyeavdelingen. Her skal han gjennomgå en rekke tester. Forhåpentligvis gir noen av dem svar på hvorfor han mistet synet så raskt.

— De har sagt at vi skal gå etter elimineringsmetoden. Jeg ser frem til å få noen svar, sier Stokka til BT.

I UVISSE: Verken Tore Stokka eller samboer Renate Werøy Fresvik vet ennå hvorfor Stokka våknet opp helt blind onsdag morgen. <p/> ARKIVFOTO: ODD MEHUS