• Vi har stått på skøyter hver dag denne ferien. Og sovet, sier Susanne Isdahl og Jeanet Evensen (15). Isen i Bergenshallen er full, og hyllene med utleieskøyter er skrapt.

Knall og fall, hauk og due, piruetter, bambi, smil og kalde føtter. Popmusikken leker seg gjennom høyttalerne i taket. Parkeringsplassen er nesten full, isen enda fullere. Det er vinterferie, og Bergenshallen er et yndet utfartssted en onsdag formiddag.

— Nå er vi nesten tom for utleieskøyter, sier Per Bødtker og henter et par i størrelse treogtredve hockey.

Blir til stengetid

300 besøkende på fire timer. Fine tall fra dagen før. Sikkert ikke færre små og store i dag.

Kameratene Daniel Runå (12) og Alexander Anderl (12) har en liten pause på de blå plastklappstolene.

— Jeg har vært her siden de åpnet klokken ti i morges, og blir til hallen stenger, sier Daniel. Har ikke stått på skøyter på to år, men nå har han fått blod på tann. Gnagsårene på anklene og under venstre fot blåser han i.

— Jeg var her hele dagen i går også, opplyser Alexander fornøyd.

Noen av de ivrigste på glattisen har mer eller mindre bodd i hallen i vinterferien.

Leker hauk og due

— Vi har vært her hver dag. Det er rett og slett gøy med skøyter, sier Susanne Isdahl (15) og Jeanet Evensen (15). Venninnene har stått på skøyter i fire år, og har full kontroll på isen.

— Vi går runder, og leker hauk og due med hockeyguttene. Det er artig, men vi har ikke lov å gå for fort, må jo ta hensyn til de små ungene her, smiler jentene som til hverdags går i 10. klasse på Gimle skole.

Noe annet Susanne og Jeanet kunne tenke seg å gjøre i ferien?

— Hm. Nei.

— Jeg er i hvert fall ikke glad i å stå på ski.

På gulvet sitter Navneet Kanr Virdee (8) og Kavita Bhamra (8) og spiser matpakkene sine - med hjelmene på. Ingen tid å miste.

— Jeg var her en gang i juleferien også. Skal prøve å få mamma med en gang, men hun er ikke så flink på skøyter, røper Navneet. Kanskje hun kan lære mamma noen triks? Det er jo ikke vår riktig ennå.

SKØYTE, SOVE, SKØYTE, SOVE: – Vi har vært her hver dag denne uken, smiler skøyteprinsessene f.h. Susanne Isdahl (15) og Jeanet Evensen (15). Venninnene kan ikke tenke seg en bedre ferieaktivitet.