Denne presentasjonen har British Airways (BA) om destinasjonen Oslo. Klarer du å finne en feil?

Selvsagt. Bildet er fra Bergen.

Feil brygge

Bildet fra Bergen er lagt på selskapets Internettside som skal gi besøkende et innblikk i hva den norske hovedstaden har å by på. Det første BA anbefaler sine reisende til Norge er å ta en tur langs bryggekanten og spise seg en bedre middag.

Men så er det altså en helt feil brygge bildet viser.

Da Aftenposten.no gjorde BA oppmerksom på tabben, var man ikke sene om å bytte bilde til et riktig bilde fra hovedstaden.

Tilbyr gratisbilletter

Sjefen for British Airways i Skandinavia, Peter Rasmussen, er oppgitt over billedtabben, og han går langt i å garantere at alle BAs sider om Norge nå skal ha riktig bilde til riktig sted. Hvis noen skulle klare å ta ham i en ny feil, har han imidlertid en god belønning:

— Skulle en lignende feil på bilder som gjelder Norge bli gjort igjen, gir vi bort flybilletter for to til London og Terminal 5 til den personen som oppdager feilen. Dette skal ikke skje. BA kommer nå til å gå gjennom samtlige bilder brukt på nettsider og kampanjeannonser som omhandler Norge, sier Rasmussen til Aftenposten.no.

Feil på feil

Billedtabben fra Bergen/Oslo kommer rett etter en annen billedtabbe fra det samme selskapet.

Før helgen kunne Aftenposten.no fortelle at BAs markedsførere hadde sendt ut reklame til sine norske kunder der man forteller om billige turer til Beijing, Dubai, Johannesburg, Tokyo og Shanghai.

Problemet var at tilbudet ble illustrert med et bilde av Taj Mahal i Agra i India, ikke spesielt aktuelt siden alle de aktuelle reisemålene ligger svært langt fra det verdensberømte mausoleet. Mellom Johannesburg og Delhi er det for eksempel 8038 kilometer.

PS: BA skriver også at «Skrik» kan beundres på Munch-museet. Det kan bli bomtur for den som følger denne informasjonen. «Skrik» henger ikke permanent oppe på Much-museet. Det gjør det derimot på Nasjonalgalleriet!

Har du hørt om lignende tabber? Del dem med oss i kommentarfeltet!

Faksimile