«I dag den 3. mai vil store ting skje. Om nøyaktig en halvtime starter det. EN massakre på Gimle skole bergen. Sant olavs vei 20. Allesom står i midt nærvær vil død, spesielt muslimer er utsatt. Våpenet er trygtplassert i sekken og klar til aktion».

Slik lød trusselmeldingen som ble sendt på e-post klokken9.40 til VG Nett tirsdag. Meldingen satte i gang en væpnet aksjon med skarpskyttere ogstorstilt våpensøk på Gimle skole.

Beslagla PC

Politiet har hatt en bred etterforskning. En del av består av å finlese språket og se om det kan avsløre avsenderens alder. Trusselen inneholder noen skrivefeil, men er samtidig klart, og ikke til å misforstå.

— Jeg ønsker ikke å si hvilken alder avsenderen kan ha som følge av språkbruken, eller om vi har en teori om avsenderens alder, sier Olav Valland, stasjonssleder ved Bergen sentrum politiastasjon.

Politiet har tidligere uttalt at de tror trusselen er sendt fra en sskole. Den teorien arbeider de videre med.

Tirsdag beslagla politiet en PCfra en annen skole i Bergen på bakgrunn av opplysninger de hadde mottatt.

— Bakgrunnen for dette var at vi hadde opplysninger som gjorde denne PC-en interessant i etterforskningsøyemed, sier stasjonssjef Olav Valland til BA.no.

- Ingen mistenkte

— Denne PC-en er undersøkt, i samarbeid med kommunens datafolk, mendet er ikke funnet spor som indikerer at e-posten ble sendt herfra, fortsetter han til bt.no

— Betyr det at meldingen ikke er sendt fra PC-en dere beslagla.?

— Det kan du vel si.

Valland sier han har et godt håp om at politiet skal klare å løse saken. Foreløpig er ingen mistenkt eller siktet i saken.

— Vi snakket med flere elever da vi var på Gimle skole tirsdag, men ingen er avhørt i saken. Vi har fått tips og henvendelser, men foreløpig er det ingen mistenkte i saken, sier Valland til bt.no 22.15 onsdag kveld.