Han understreker at politiet ikke har noen mistenkte i saken, og at man ikke har fastslått at Trine er utsatt for noe kriminelt.

— Men vi anlegger en veldig bred etterforskning. Det er oppunder 100 arbeidsoppgaver som skal gjennomføres. Mange av dem som er avhørt vil bli kalt inn på nytt, sier Dalen.

Ettersom forsvinningen nå etterforskes som mulig drap, vil politiet sikre seg telefondata til sentrale personer. I mange andre drapssaker har slik informasjon vært helt avgjørende for å sjekke forklaringer og vitneobservasjoner.

Dalen vil ikke kommentere hvorvidt politiet kjenner til at Trine Frantzen tidligere har anmeldt en mann for vold og trusler, men etter det BT forstår skal denne mannen være avhørt om forsvinningen.

— Jeg kommenterer ikke hvilke opplysninger vi har, sier Dalen.

Han vil heller ikke kommentere BTs opplysninger om at politiet skal ha vært på adressen til Frantzen flere ganger, etter urovekkende meldinger.

Torsdag foretok politiet en rundspørring i Frantzens nabolag. Mandag vil de kalle inn vitner til nye avhør.

— Det gjelder både omgangskretsen hennes og personer som har observert henne i dagene rundt forsvinningen.

Sent på kvelden den 5. mai ringte Trine Frantzen til et familiemedlem. Det er det siste sikre livstegnet fra henne. Hun mottok en trygdeutbetaling i slutten av mai. Disse pengene står fortsatt på konto.

Mannen som Trine Frantzen bodde sammen med i Lerkevegen har forklart at politiet at han hadde kontakt med henne 6. mai. Mannen flyttet tidligere i sommer ut av huset. Siden har det stått tomt.

PLOMBERT: Her i Lerkeveien på Søfteland bodde Trine Frantzen til hun forsvant. I neste uke vil kriminalteknikere finkjemme huset på jakt etter spor som kan løse forsvinningsgåten. Inntil da er huset plombert.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN