Bare timer etter at 41-åringen ble ilagt besøksforbud, startet brannen som kostet eks-konen og sønnen hans livet. Politiet føler seg sikre på at dødsbrannen ikke var noen tilfeldighet. Men de mangler vitner som kan knytte 41-åringen til boligområdet i timene før Irene Johansen og sønnen Markus mistet livet.

— Kamerat på besøk

— I de dokumentene jeg har fått tilgang til, er det ikke nevnt noen vitner som underbygger siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Walter Høivik.

Etter det BT forstår, har heller ikke 16-åringen som overlevde brannen, gitt opplysninger som kan underbygge siktelsen mot stefaren.

41-åringen, som er siktet for mordbrann, nekter for å ha satt fyr på huset. I avhør har han forklart at han gikk og la seg tidlig, og at han først fikk vite om dødsfallene da politiet hentet ham morgenen etter. Den forklaringen fester ikke etterforskerne lit til.

Ifølge politiet ble den siste sikre observasjonen av siktede gjort av en kamerat som var på besøk hos ham torsdag kveld.

Kameraten skal ha forlatt 41-åringens leilighet ved 23-tiden. Etterforskerne prøver nå å skaffe seg oversikt over mannens bevegelser i timene frem til brannen brøt ut ved 04-tiden natt til fredag.

Ber om bilder

Etterforskerne er svært opptatt av å få tak i opptak fra overvåkingskamera både fra nærmiljøet på Ragnarrud og ellers i Florø. Alle som kan sitte på slike filmer blir nå bedt om å ta kontakt med politiet.

— Vi prøver å kartlegge bevegelsene til siktede i perioden mellom klokken 23 torsdag kveld og 06 fredag morgen. Jeg vil særlig oppfordre privatpersoner som har tilgang på opptak fra dette tidsrommet til å ta kontakt med oss, sier stasjonssjef Nils Erik Eggen.

Tyve politifolk jobber nå med saken. Etterforskere oppsøkte i går blant annet bensinstasjoner i Florø for å skaffe seg overvåkingsbilder.

Samtidig jobbet kriminalteknikere fra Kripos med å sikre spor i ruinene av det nedbrente huset. Store presenninger stengte innsynet for de som passerte, mens politifolkene gravde i asken på innsiden. I øsende regn ble de to omkomne hentet ut. Levningene er nå fraktet til Gades institutt i Bergen for obduksjon.

Går fra dør til dør

Mest oppmerksomhet viet teknikerne den delen av huset hvor soverommet lå. Hovedteorien er at dersom brannen er påsatt, har brannstifteren antent boligen under soverommene. Boligen stod på påler, og det kan ha vært mulig for en voksen person å krype inn under bygningen. De første brannfolkene som tok seg inn i huset har forklart at særlig på det ene soverommet var gulvet helt utbrent.

I går gjorde politiet omfattende undersøkelser i 41-åringens leilighet. Politiet har også satt i gang en omfattende dør-til-dør aksjon i nabolaget. Så langt er 30 vitner avhørt i saken.

— Flere av dem har kommet med nyttig informasjon, men jeg vil ikke gå i detaljer om hva de har fortalt, sier stasjonssjef Nils Erik Eggen.

Den 16 år gamle jenten som overlevde brannen, kom seg ut i bare nattøyet. Hun er fysisk uskadd, men er sterkt preget av tragedien. Jenten blir nå tatt hånd om av slektninger og kommunens kriseteam.

Mandag blir 41-åringen trolig fremstilt for varetektsfengsling.

— Dersom politiet ikke kommer med nye bevis, bør det gå mot løslatelse. Min klient har erkjent å ha truet eks-konen gjennom tekstmeldinger. Han har sagt at han ønsket å skremme henne, men det er tomme trusler. Det er brukt sterke ord, men han mente ikke å gjøre alvor av dem, sier advokat Høivik.

TOTALSKADD: Huset der Irene og Markus Johansen ble funnet omkommet, er fullstendig utbrent. Kripos-teknikere arbeidet i går med å undersøke ruinen.