RUNE STØLÅS

Regn, snø, opphold, et glimt av solen, regn, hagl, kuling, torden. Været skifter flere ganger for timen.

— Det er lenge siden det har vært så ustabilt. Vi må nok utsette kveldskjøringen til neste uke, sier Fredrik Tønjum, daglig leder ved Eikedalen Skisenter.

Han har akkurat fått inn en oppdatert værmelding. Sterk kuling, stigende temperatur og utrygt for torden. Han vil ikke risikere at lynet setter ut lysanlegget og dermed sender fartsglade kveldskjørere rett inn i svarteste natten.

Været, eller ikke været

For en del år tilbake fikk senteret mange henvendelser fra folk som lurte på om det var snø i bakkene. I dag brukes internett-tjenester som web-kamera og oppdaterte værbarometer. Været er svært avgjørende for besøksantallet ved skisenteret.

— Været betyr så å si alt. Er det dårlig vær hender det at det er én eller to i trekkene. Men så lenge det kommer noen holder vi åpen både trekk og varmestue, uttaler Tønjum.

Alltid klar

Selv om skisenteret holder stengt kjøres løypene opp hver dag. På denne måten kan bakkene åpnes hvis været slår om, og snøen blåser ikke bort.

Siden andre juledag har senteret holdt åpen syv dager. Etter planen holder trekket åpent i helgene og på kveldstid i januar. Fra februar skal trekkene være åpen også på dagtid.

Til helgen meldes det kaldere vær. Fredrik Tønjum regner med at trekkene da vil gå som normalt.