Det er en god, gammel tradisjon at studentkorene i Norge besøker ukearrangementene ved universitetene og høyskolene rundt om i landet. I helgen var nærmere 300 medlemmer av studentkor fra det hele landet i Bergen i forbindelse med Uken 04.

Etter at de hadde holdt korkonsert på Verftet, marsjerte de i samlet flokk til Vågsallmenningen til taktfast tromming fra et av byens buekorps. Utenfor Banco Rotto var det laget en 20-30 meter lang skiløype. Her ble det til studentkor-medlemmenes store begeistring avviklet en slags skistafett.

Snøen var søkk våt og grovkornet i det sure regnværet. Men dette medførte verken glid— eller smøreproblemer for deltakerne i stafetten. I sine våte kostymeantrekk utviste skiløperne utrolige kroppsbevegelser, men mindre ski- og kroppsbeherskelse på det glatte underlaget. Løperne mestret for det meste å bevege seg fremover i fartsretningen, men de fleste deltakerne gikk både sidelengs, hulter til bulter og med knall og fall gjennom løypen.

Synd at det var så dårlig vær. Det førte til at det var sparsomt med bergensere i sentrum mens skikonkurransen pågikk. For det ble liksom ikke det store publikumsbrølet på Vågsallmenningen denne ettermiddagen. Det hadde det sikkert blitt dersom solen hadde lokket flere tilskuere til den edle dyst i hjertet av Bergen sentrum. Men selv om stafetten mest var ment som en intern greie for studentkoristene, laget de et artig innslag i bybildet.

AKROBATIKK: Medlemmene av studentkorene laget en blanding av akrobatikk, skistafett og halloi på Vågsallmenningen.<p/>FOTO: ARNE NILSEN