Ny deltakerrekord forteller om en unik interesse for veterankjøretøyer av alle typer. Etter en lang vinter med lange kvelder med klargjøring av veteranbilen, er Kristi himmelfartsdag dagen for å vise at innsatsen har gitt resultater.

Og bergenserne lot seg friste. Bortimot 8000 var innom Lagunen i løpet av dagen. I bilkø inn og ikke minst ut fra den trangeste parkeringsplass, og i kø for å studere veteranperler på rekke og rad. Og i det vakre vårværet hadde både folk og biler en trivelig stund. Dagen er nok ikke valgt helt tilfeldig, vår og forsommer er den tørreste perioden i året på våre kanter.

Amerikanske biler, europeiske biler, militære kjøretøyer, motorsykler og scootere — alle var der. Vårmønstringen ved Lagunen er et samarbeid mellom motorklubbene i Bergen. Med en historie som strekker seg tilbake til slutten av 1970-tallet er mønstringen blitt en tradisjon.

— Det ligger mye arbeid bak vårmønstringen. Den er basert på frivillig innsats, og oppgavene blir fordelt på de forskjellige klubbene. På den annen side blir overskuddet fordelt på de samarbeidende partnerne. Men det viktigste for oss er at utstillere og publikum trives og er fornøyd, sier sekretær for samarbeidsarrangementet, Audun Nordbø, til Bergens Tidende.

VETERANTREFF: Finn Pedersen vakte oppmerksomhet i sin spesielle Donald Duck bil.
Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen