Politiet beslagla Angels kamera og flere timers opptak under rettssaken mot ham i forrige uke. Der ble filmskaperen idømt en bot på 10.000 kroner for skremmende og plagsom oppførsel.

Angel mener det var et overgrep å ta utstyret hans. I en e-post til Bergens Tidende skriver han at han vurderer å gå til søksmål mot myndighetene og domstolen etter hendelsen.

Intet straffbart på tapen

Politiinspektør Rune Malt forteller at kameraet ble beslaglagt på grunn av mistanke om at Angel hadde filmet under selve rettssaken på tross av forbud.

I tillegg mente politiet at Angel opptrådte plagsomt og skremmende overfor vitnene ved å filme dem i pausen uten at de ønsket det.

Malt legger til at Angel fikk utstyret tilbake etter at politiet har gått gjennom beslaget og funnet ut at det ikke var noe straffbart materiale der.

Vil fortsette å filme

Angel har anket boten han ble idømt til lagmannsretten, og skriver i en e-post til Bergens Tidende at han ønsker å fortsette arbeidet med å spille inn science fiction-filmen «Visitors».

Der står det at den negative publisiteten har gjort at de ikke har vært i stand til å gå videre i arbeidet. Likevel er han overbevist om at de skal overkomme hindringene og begynne filmingen.

Rune Sævig (arKiv)