ROY HILMAR SVENDSEN

Se bildene fra Torgallmenningen

— Helt utrolig at så mange har tatt turen hit for å se film, utbrøt en overrasket og lykkelig kinodirektør Stein Sandvik da han fikk se folkehavet foran filmlerretet på Torgallmenningen i går kveld.

Sannheten var nok at majoriteten av de nesten 8000 hysteriske småjentene der og da hadde alt annet enn gratisvisningen av «Van Helsing» i tankene. Hver minste bevegelse i teltet ved siden av scenen ble fulgt med argusøyne og akkompagnert med så høye hvin at de virket mer skadelig for hørselen enn en Motorhead-konsert. Maria Haukås Storeng fikk sin andel jubel, men de mest hysteriske scenene ble spart til sjarmøren fra Gulen.

Trivdes på hjemmebane

— Det er deilig å være hjemme igjen, ropte en minst like ellevill Håkon Njøten da han gikk på scenen i 21.30-tiden. Ett vers og refreng fra «Englishman In New York» og «Just A Gigolo» var alt fansen fikk i denne omgang, men ut fra responsen å dømme var det nok til å sende fansen inn i den herligste lykkerus.

Foran scenen er trengselen så stor at konferaniser Geir Ekenes må be tilskuerne om å ta hensyn til de aller minste helt foran, blant dem venninnene Henriette Lie Jakobsen (9) og Ingvild Bøe (9)

— Håkon og Maria burde ha delt førsteplassen, sier niåringene diplomatisk til BT. Med «Håkon» skrevet i store blokkbokstaver i pannen, etterlot de to Bønes-jentene likevel ingen i tvil om hvem som var den helt store favoritten.

— Han sang kjempefint, forsøker Ingvild seg.

Fjortis-favoritt

Til liten nytte, for ved siden av står fjortisene Jeanette Iren Fosse og Ida Sjursen og hyler så de er mørkerøde i kinnene.

— Håååååkooooon!!! hviner Jeanette oppgitt idet sjarmøren forlater teltet ved siden av scenen og forsvinner ut i en ventende bil.

Verken hun eller venninnen ofrer «Van Helsing» en tanke. Her er det kun Gulens store sønn det handler om.

— Han er bare helt... fin, er alt de to klarer å få frem. Normal puls virker å være flere timer unna. Er de klar over at sjarmøren ikke lenger er singel?

— Ja, men det skal vi få til i løpet av kvelden, kommer det bråkjekt og kanskje litt overoptimistisk i retur.

Hyllet nytt kino-navn

Hvor mange av de 8000 som fikk med seg at det egentlig var film og Bergens nye kino det hele skulle handle om, er usikkert. De interesserte fikk i alle fall vite navnet på det nye kinokomplekset, som er under oppføring i sentrum.

— Den nye kinoen skal hete Magnus Barfot Kino, proklamerte filmanmelder og tv-kjendis Mikal Olsen Lerøen fra scenen. Mannen som fant på navnet, Gaute Nordvik, ble behørig hedret og belønnet med gratis adgang på Bergen Kino ut året.

Klokken 22.15 var østrogennivået senket adskillig. De filminteresserte kunne finne frem klappstolene og gjøre seg klar til monsterjakt på den enorme storskjermen som i går delte Torgallmenningen i to.

FOLKRFEST: 8000 publikummere, hovedsaklig jenter, slukte håkon Njøten med øyne og ører da han fremførte "Just A Gigolo" og "Englishman In New York" på Torgallmenningen i går kveld. <br/>Foto: HELGE SKODVIN